Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

23 December 2010

Zon-Nasdec 2010

Salam 1Blogger

--->Nasdec???apakah tu??(saja nk meng-OVER,haha)..selalunya aku join seminar sal bidang akademik aku jer,ni 1st time join seminar pasal pengurusan..tu pun pengetua kolej kediaman yg suruh,hehheee...seminar ni best gak ler coz kita leh tau pengalaman2 felo2 dari U lain n apa aktiviti2 yg dijalankn di kolej kediaman masing2...
--->Kami bertolak dari UMT pd 20/12/2010 pd pukul 9.30mlm....setiap benda yg aku buat,sure ada la masalah yg aku hadapi...sebelum aku nak bertolak ke JB mlm tu, aku terperasan yg ic aku xda dlm wallet..OMG..aku tertinggal kat CC la...dah sehari rupa2nya aku xda ic coz mlm sebelumnya aku g scan ic kat CC tu tp lupa nak ambik...so apa lg,kelam kabut la aku jdnya...nasib baik sempat gak ambik ic tu...
--->Pada mulanya kami dimaklumkn akan bertolak dgn bas pendek tp yg dtgnya bas panjang..yang melucukan plak adalah peserta yg terlibat hanya 5 org sahaja...dah la nak g JB....hantam jela labu..tersgt la VIP kami ni..hahhaa...kami sampai ke JB sekitar kul 7.30pg..pd mulanya, kami dimaklumkn akn trus ke tempat penginapan di rumah tamu UTM n pastu trus g tmpat seminar...tp yg berlaku adalah sebaliknya!!Driver bas tu bgtau diorg disuruh trus ke tempat seminar n ptgnya baru g masuk UTM...Aiyoyo!!!dah la kami ni x mandi!! pastu nak trus g daftar tuk seminar...kami berlima diam seribu bahasa..ikut jela driver tu nk buat apa coz kami ni x reti nk bw bas,kalo x aku tinggal je pakcik tu tepi jalan n bw lari bas tu..hahaa..
--->masa pendaftaran adalah kul 8 pg, so kami sampai ke tempat pendaftran ngam2 la...melangkah turun dari bas pun dgn xda mood coz xmndi lg....TINGGG!!!tiba2 ada sinar keceriaan muncul..kebetulan pengurus asrama kitaorg ada mnyewa hotel kat kt tempat seminar tu, so diorg suh g mndi n siap2 kat bilik diorg jer...yeayyyy dpt gak mandi....walaupun 3 pompuan n 2 laki, terpaksa la gak share bilik tu..penuh satu bilik,hahaa...maka selesai juga la masalah xmndi tu...
--->Kalo ada seminar pastinya akan ada dinner...dinner mlm tu di sponsor oleh MB Johor, pastinya kami xkkan melepaskan peluang ni,hehee....kami la peserta terawal yg masuk dlm dewan mkn tu n kami pilih meja yg betul2 mngadap pentas utama..baru la best nk tgk persembahan....sambil mkn2 tu,ada la selingan persembahan dari student UTM...tgh aku kusyuk menikmati makanan,tiba2 ada penari pompuan mai tarik tgn aku..apakah ni????siap paksa aku lg tuk naik..time tu semua org dh tepuk tgn,aku dh xleh nk buat apa dah..aku pun ikut la naik...OMG dia suh menari sama ngn dia la plak...siap pegang tgn aku lagi,pusing kiri la,pusing kanan la...SERIUS!!SANGAT MALU!!kalo mawi tu menari kayu(sori),aku ni menari kayu buruk yg dah reput!!!bayangkan la cmner truknyaaa....dah ler diorg ni g rakam plak tu,bila tgk balik sgt la cam org bodoh menari cmtu.....trus hilang selera nak mkn.....tahan muka jer aku duk dlm tu,xsabar2 nak tggu majlis abis....ARGHHHHH...


NotaKaki: Sempat gak ler bershoping sempena YES di JB...tp xleh lawan YOE ler bershoping di KL yg meriah itu..hehhe

12 December 2010

Zon- Air mineral

Salam 1Blogger

--->aku rasakan yg giant KT ni seolah2 segaja nak mendajalkan aku jer...dulu kisah blue valley nya..skrg ni air mineral plak...mlm td aku ngn luqman g ke bndar...rancgn utama nak g RFC..tp b4 tu singgah giant jap nk g beli air mineral...so mcm biasa la,kalo beli tu sure satu kotak trus yg 1.5L...selama 6 tahun aku duk beli air mineral dlm kotak ni,xda la plak terjadi kes spt mlm ni..slalunya dia akn scan harga tuk satu kotak...tp mlm ni cashier tu suh buka kotak mineral tu tuk scan harga kat botol...aku ingatkn dia just nk scan satu botol n trus kira tuk sekotak...tp dia g scan botol tu smpai 12kali(sekotak ada 12 botol).kalo sekotak ada 100 botol cmner???..haiyooooo..seolah2 ada 12 org beli sebotol air mineral....so aku tnya la apsal wat cmtu...dia ckp mmg cmtu...so aku malas nak soal lebih2 n redha jelaaaa....so sbgai bukti..tgk la resit kat bwh tu....



--->So tuk meredakan hati aku yg panas ni...aku dengar la lagu daerah setiu(daerah kelahiranku,hehe) ni..trus bersemangat!!!(poyo jer...padahal saja nak promote lagu ni tuk sapa2 yg xpernah dgr...terutama Loq hahhaa..)


NotaKaki:Hajat nak g mkn kat RFC..tp dh bnyk habis..last2 KFC gak...

07 December 2010

Zon-Memori di Kuching

Salam 1Blogger

--->Beberapa keping gambar kenangan di kuching dgn alunan muzik yg best..hehe

video

NotaKaki:Setelah berhempas pulas seharian tuk convert video ini..akhirnya dpt gak masuk blog..

06 December 2010

Zon-Salam Maal Hijrah 1432H

Salam 1Blogger


NotaKaki:Apa azam baru tuk thn ni erk??

05 December 2010

Zon-ICSSST 2010

Salam 1 Blogger

---> 1-3 hb Disember 2010 yg lalu aku,Aimi n Lily join International Conference on Solid States Science and Technology 2010 (ICSSST 2010) kat Kuching Sarawak..kami bertolak pd 30hb/11 n akan mnginap kat Tune hotel,kuching...kami sampai kat Kuching sekitar kul 2,so tepat2 la masa check in kul 2 ptg...so selesai berurusan kat kaunter, dpt la kad bilik masing2..no bilik aku 140 n bilik diorg 116,bermakna kami berada pada aras yg sama...so kami naik la lif ke tgkat satu...selepas tgk label bilik masing2 aku dgn yakinnya keseblah kiri n diorg kesebelah kanan....akhirnya sampai la ke bilik yg ditujui...yg aku peliknya,bilik tu dah terbuka,so aku x perlu gunakan kad tuk masuk..dlm hati aku berkata..''wah bagus gak hotel ni erk,siap tolong bukakn pintu lg''...so aku dgn yakinnya sekali lg masuk dlm bilik tu...wahhh besar gak erk bilik single kt sini. xsia2 aku tempah yg ni...dah ler dpt view bertentang ngn hilton hotel...so aku sempat la lenyek2 tilam tu kejap...
--->lepas dah guling2 kejap(kejap je k)...aku pun nk letak la kad bilik ke tempatnya...tup2 aku tgk...104..OMG...silap bilik ke aku???dgn pastasnya aku ambik balik bag aku n trus keluar...time keluar tu aku tgk si aimi n lily still lg kat luar bilik n diorg tnya kenapa aku kluar balik...apa lg aku ckp la tersalah bilik!!!gelak besar la diorg....hahahaa....knapa la kebetulan bilik 104 tu terbuka...malu tul la....
NotaKaki:mcm2 bnda berlaku kat sarawak...kalo aku rajin,aku crita la plak..hehe

13 November 2010

Zon-Happy Birthday AngkongC

Salam 1Blogger

--->Happy Birthday Angloko..semoga ko lebih berjaya diusia yang baru ini..

NotaKaki: Wahai Birthday boy, sila tetapkn la tema party ko awal2..hahaha

12 November 2010

Zon-Biadap

Salam 1Blogger
--->Sila la boikot kedai Blue Valley kat Giant Hypermarket,Kuala Terengganu!!!!pekerjanya sgt biadap!!!!geram tul aku....aku g KT nk g tgk PC Fair jer..aku g ngn angah...mmndangkn time tu dah nk magrib,so aku masuk giant la kejap....time tu kul 6.50ptg,so aku masuk la tgk2 pakaian kat blue valley....ada satu tu aku berkenan..kemeja lengan pendek,mmg lawa la...so aku try la...harganya RM59.90...pastu aku belek2 lg kemeja lain...si pekerja kat situ,asyik duk tepi kitaorg jer mmbuatkn kitaorg xselesa nk pilih2 pakaian...dlm 10minit(jerr!!) kitaorg pilih2,maka adegan biadap tlh bermula...
Pekerja biadap: Jadi ek nak ambik ni...
Aku:kejap k, nak tgk2 yg lain dulu...
Pekerja biadap:kalo dh try pakai tu,kira ok la...
Aku:mmg la, nak pilih2 yg berkenan la gak...
Pekerja biadap: Nak pilih apa laginya...mcm la harga baju tu enam ribu...susah tul!
Aku:(diam jer)
Pekerja biadap:Dari tadi(mcm la lama sgt!!!10minit jer) duk belek2 yg sama jer..kotor la baju2 tu...apa la!
--->dari aku dah berkenan nak beli...trus down gila...aku n angah trus blah dari kedai tu....serius aku sgtttttttt bengangggggg....nasib baik aku yg berada dlm situasi tu...kalo la org lain,sure dah perang besar dah......apsal la kerek nak mampus...buknnya duit ko pun aku guna...thank angah coz menenangkn aku....so sapa2 yg duk area KT ni,xyah la g kedai tu....melainkan yg suka cabaran,silakan..hahahaa
NotaKaki:Nasib baik la kedai blue valley ni ada gak kat mydin,so aku g beli kat situ jer...

09 November 2010

Zon-Charger Laptop

Salam 1Blogger



--->Alahai si charger..dah 2 kali ko rosak..ko ingat aku ni dapat duit tuk beli ko jer ker???...gitu la gamaknya kalo aku ni leh ckp ngn charger...haha...time yg 1st dulu save la duit coz under warranty...skrg ni..hangus duit aku...aku xtau la apsal la charger aku ni suka rosak...masalahnya..laptop aku ni sama beli jer ngn YOE...charger dia ok plak...ke si YOE ni ada ilmu special??hahaha...
--->Tuan kedai komputer tu adalah sgt peramah...proses aku nk beli tu kejap jer...bersembang lama gila..xtau cmner nk bgtau tuk keluar...dgr jela segala petua2 yg dia bg sal komputer2 ni....tp sgt2 membntu aku la gak...
NotaKaki:xtau la dpt g ke x conference kat kuching awal buln depan...still samar2..

31 October 2010

Zon-Bas

Salam 1Blogger

--->Cantik x bas 2 tingkat UMT ni...fuyooo dah ada bas 2 tingkat kat UMT ni...harap2 ianya akn dimnfaatkn dgn sebaiknya la....setahu aku bas ni x dirasmikan lg buat masa ni..so harap2 bersabar la buat sapa2 yg nk naik...hehhee..

NotaKaki:Musim tengkujuh dah bermula...hujan siang n malam x henti2...terasa cam x prokduktif jer pd musim2 cam ni(kalo dah dasar pemalas!!,hahaa)

30 October 2010

Zon-Hospital

Salam 1Blogger

--->Memndangkan buln oktober dah nk habis...berusaha gak ler aku nk update blog ni...hehehe...xpe la satu entry sebulan pun...berbalik kpd tajuk N3,skrg ni aku duk kat asrama,so semestinya zon hidup aku ni akan berlegar2 n berputar2 di asrama jer...mlm td ada student demam kat blok lelaki, so aku bawa la ke klinik UMT...selepas dirawat oleh Din, budak tu ada petanda kena demam denggi..so apa lg,din kol ambulan la tuk bw ke hospital...actually budak tu berada di blok jagaan Ali, so dia la kena bersama budak tu ke hospital...

--->Memndangkn Ali baru 1st time nak hndle bnda tu(aku pun 1st time gak..hehhe), so dia ajak la aku skali naik ambulan tu..aku ikut la gak...tu la 1st time naik ambulan..sronok wooooo....pening kpala aku,laju bebenor pok mat bawa...terasa mcm aku plak yg skit time tu..budak tu slamber jer...haha...kitaorg sampai kat bhgian kecemasan dlm kul 10.40mlm...time tu ramai tul la pesakit2..mcm2 ragam ada...proses tuk trima rawatan pun sgt bnyk n lambat(dah namanya kecemasan..ada ke sekejap..haha)....so aku n Ali la yg setia menuggu budak tu dari awal smpai akhir....korang tau x brapa lama kitaorg duk tggu dari 10.40mlm sampai la 3pagi.....mak aiii lamanyaaaa...mnyesal aku ikut...nak merasa naik ambulan la kononnyaaa...padan muka aku...ahhahaa...

NotaKaki: Tahniah la buat pasukan kelantan yg berjaya mnjadi juara piala malaysia...

24 September 2010

Zon-Asrama

--->Skarang ni dah seminggu aku menginap di asrama..pengalaman yg baru la sebgai felo asrama ni..buat masa ni,agak membosankan la coz xda member tuk bersembang n bergurau senda seperti rumah sewa No.3 dulu...dah ini yg aku pilih,terima je la...mebi selepas 2,3 minggu ok la kot...keadaan di rumah felo ni sgt la best n tenang jer..bleh dikatakan setiap hari aku bgn lambat(bkn sengaja..tp x sedar)...mungkin juga disebbkn bilik felo ni selesa n sejuk,sebb tu la tido x ingat dunia dah..hahhaa...
--->So skrg ni xtvt aku agak terbatas coz xkenal sapa2 lg..duk jer kat bilik..kdg2 kuar ruang tamu tuk tgk tv..lepas bosan,aku masuk semula dlm bilik tuk online....bila dah rasa ngntuk aku g tido....so itu la rutin aku hari2 selama semnggu ni...so hrp2 ianya akan berubah slepas ini...hehehe...
NotaKaki: x terlambat kot utk aku mngucapkan selamat hari raya tuk semua..maaf zahir dan batin...

28 August 2010

Zon-Kasut

--->Arini aku menghadiri bengkel pasal keselamatan asrama di dewan library..program tu bermula dari kul 8.30am - 8pm...arini gak satu peristiwa yg aku mmg xleh lupa n peristiwa ni mmg amat memalukan,malu yg berganda2 dari malu yg pernah aku alami....
--->tepat kul 8.30am aku sampai kat library..aku disuruh berpakaian formal, so agak segak la sikit dari hari2 biasa..aku lihat budak2 junior ramai duk bertenggek kat tangga sambil sembang2..so aku melangkah keluar dari kreta dgn gayanya(cewahhhh,ihihih)...pastu aku meluru kearah tgga tmpat budak2 junior lepak....xsempat lg aku melangkah naik ke anak tangga yg pertama,TIBA2 geseran tapak kasut kiri aku berbunyi agak kuat...so aku tgk la kat bwh...OMG tapak kasut aku dah xda...bila aku tgk kat blakang,cantik jer tapak kasut tu duk melepak kat atas jalan....pada masa tu rasa cam nak ghaib je sekejap..malu yg teramattttttttttttttt sgt...semua junior tgk kat aku...dlm hati aku berkata,apa la harus aku buat...so dgn keputusan yg salah(panik),aku pergi ambik tapak kasut tu n bawa dgn selambernya,ala2 aku sedang bawa makanan jer......semuanya diam jer bila aku lalu depan diorg..xtau la bila aku dah blah,sure diorg gelak guling2 sambil tergolek jatuh tgga kot...
--->Tu baru satu halangan tuk aku tempuhi..camner plak aku nak menghadiri seminar tu dgn satu tapak kasut aku tercabut????dalam seminar tu sah2 ramai yg aku kenal...so nak x nak...aku redhakn jela masuk dlm dewan tu,dah la disuruh duk barisan depan skali..adoyai....sepanjang seminar berlangsung,aku sorokkan kaki kiri aku kebelakang jer..ahhahha...seminar berhenti rehat kul 11.30am n akan bersmbung plak kul 2pm...aku trus balik umah tuk tukar kasut,thank tuk wantong coz bg pinjam kasut...
---> hampir jer kul 2pm aku gerak dari umah sewa ke library...setibanya kat selekoh asrama tiba2 ada plak polis wat sekatan..aku plak x pakai seat belt..kena la tahan plak kat diorg....arghhhh geramnya aku...memndangkn selama ini aku asyik terlepas je dari diorg coz aku kelentong kaw2..apa la plak aku nk klentong erk...kebetulan aku pakai formal,aku pun cakap la aku staf UMT n klentong 2,3 ketul ayat...last2 lepas gak..hihiih..seronoknyaaaa...
sekadar gambar hiasan yg aku ambik dari mr.google..
NotaKaki: Meng-update blog menggunakan broadband yg baru dibeli...tp cam hampa jer coz lembab yg amat la plak....

26 August 2010

Zon-Macam2..

-Selesai sudah menghantar borang permohonan kat GS arini...
-Harini gak pihak asrama kol suh dtg hari sabtu ni tuk program keselamatan..
-harini gak aku just lepak2 kat umah ang,malas nak g lab coz harini lab tutup kul 3..
-harini gak aku xleh balik kampung coz ada majlis berbuka puasa ngn team M.I.N. Isa..
NotaKaki: Pagi Semalam satu2nya moyangku telah pun kembali ke Rahmatullah..sedihnya aku xdpt pergi melihat wajahnya buat kali terakhir...

22 August 2010

Zon-Result

Salam Ramadhan buat semua...entry yg lepas2 aku ada bgtau ttg aku terlibat untuk satu kajian ttg black seed (Habbatus sauda), aku kena makan bnda tu bersama madu selama 8 minggu...diorg akan ambik darah sebelum dan selepas makan sample tu...so harini diorang dah emel resultnya seperti kat bawah tu....tapi bnyk term yg aku xtau apakah maksudnya itu...sapa2 yg reti ttg bnda ni,sila la bgtau k,nak tau gak ler tahap kesihatan aku ni cmner, OK ke KO,hehhe...

NotaKaki:1hb september ni akan bermulanya pengalaman baru dalam hidup aku..harap2 aku mampu mnghadapi semuanya...

15 August 2010

Zon-Puasa

Masih x terlambat kiranya aku ingin mengucapkan Salam Ramadhan buat semua..harini dah hari kelima kita berpuasa, so still awal nak pk sal raya..hehehe..weekend yang lepas aku berpeluang berbuka n bersahur bersama keluarga tercinta,best sangat2..hilang segala masalah bila dah ada kat kampung..thanks gak kat kak Dijah yang sudi kol n sms aku sentiasa tuk memberi semngat tuk aku teruskn agenda idup ini...hepi jer bila sembang ngn akak..hehhe..semoga akak tabah berada di bumi org,jaga kesihatan leklok n semoga projek phd akak berjalan lancar...aminn...



NotaKaki:Saya Happy coz awak dah ada insan yang tersayang..

27 July 2010

Zon-My Konvo

--->Alhamdulillah,akhirnya dapat gak aku menggenggam segulung Ijazah Sarjana Sains Fizik aka MSC Physics..terima kasih yang tak terhingga buat keluarga, supervisor n rakan2 yg bnyk membntu aku selama ini...









my mom yg kena paksa pakai jubah,hahaha

Lunch kat BB seafood...
NotaKaki:Hari ni dah nisfu syaaban...2 minggu lg dah nak masuk Ramadhan..

23 July 2010

Zon- Terima Kasih

--->2 malam berturut2 aku g Pizza...mlm pertama ngn geng2 pompuan n mlm kedua bersama geng2 laki...mereka2 semua adalah member2 aku yg bnyk membantu aku sepanjang aku buat master...telah bnyk pengalamn aku bersama2 diorg,x kira suka or duka...mereka lah tempat aku meluahkan perasaan...Thank u so much!! Ahad ni adalah merupakan hari yg paling aku gembira coz aku akn mendapat lagi satu gulungan ijazah yg bernama Ijazah sarjana sains bersempena konvokesyen UMT kali ke-8....Alhamdulillah..segala usaha dan penat lelah aku selama ini terbalas gak akhirnya...Sekali lagi aku ingin mnegucapkan jutaan terima kasih kepada semua member yg telah bnyk membantu aku..terima kasih gak coz sudi mnjadikn aku sebagai teman kalian selama ni...aku doakan gak tuk korang agar trus berjaya..Aminnnn....

Thanks Lin,Lily n Aimi
Thanks Yoe, Angah, Azan n Zai




---> Thanks gak tuk member2 aku yg x aku sebut kat sini..bukan bermakna korang tidak membntu tetapi mungkin korang berada berjauhan dariku..Thanks again.
NotaKaki:Sempat lagi update b4 g sembhyang jumaat..hehehe

21 July 2010

Zon-Hantar kereta

--->Haritu aku berpeluang ke rumah Yoe kat Jengka 19 buat kali ke-2...tu pun sebab Yoe nak hntar kreta abg dia kat Ampang...kami bertolak pada hari khamis n mlm nya aku tido kat umah Yoe..Keesokkn harinya baru la kami bertolak ke Ampang tuk hntar kreta...Pagi tu emak n ayah Yoe suh bawa skali buah rambutan n manggis ke Ampang...so pagi tu bermula la sesi kutip mengutip buah2 rambutan n manggis...kalo diikutkan hati ni nak jer bawa bnyk2,tapi memandangkan kami akn balik dgn bas ke KT,so kami just bawa sikit jer....

Cam aku plak yg jadi anak kpd mak n ayah Yoe...haha..
---> On da way ke sana kami sempat la singgah kat Hutan Lipur Lentang...bersnap2 kejap kat sana...tempatnya cantik n fresh...

cam bagus jer aku ni bergaya ngn kreta abg Yoe..ahhaha

--->Lepas je hntar kreta abg yoe, kami trus ambik komuter ke Putra tuk beli tiket bas...lepas tu Yoe ajak aku ke Pavilion..tu la 1st time aku jejak kaki kesitu...selama ni just dgr yoe jer duk crita sal pavilion tu...Dah mcm pemandu pelancong jer yoe time tu...dia bw aku masuk kedai tu,masuk kedai ni n sempat gak kami tgk movie predators kat GSC Pavi tu...mmg best kat Pavi tu, patut la si SYUK suka sgt lepak2 kat situ,hahahahha...aku terperasan gak ler butik ZARA yg mnjadi kegilaan Syuk tu...tp x mmpu la nk beli,just mampu tgk jer...heehe..kat Pavi tu sempat gak ler aku beli baju tuk konvo n 2 helai t-shirt..pada kul 10.30 mlm kami bertolak ke KT da...hrp2 next time dpt g lagi ke sana tu...





NotaKaki:Semenjak internet dah xda ni..kena la pinjam Broadband kwn2 tuk update blog ni...haha

12 July 2010

Zon-Air

Kredit to google
--->Hari ni bangun agak awal la...semngat tul nk masuk kampus(propa jer,haha)...masuk jer bilik air..OMG..air xda ker?????aku buka paip tahap maksimum da..just kuar cam air kencing kuda jer....seksa gila nk mndi ngn air cmtu,xpe la asalkan bleh mndi..hehhe
--->Ptg plak aku g main bola tmpar kat pntai UMT..abis dlm 7.30ptg..alang2 air xda kat umah,aku dh bw siap2 peralatan tuk mandi kat kmpus..aku g mndi kat FST..dah ler sorang2,waktu magrib plak tu...lntak la,asalkan leh mndi,aku dh x rasa takut pun..hehhe...lega rasanya leh mndi..segar jer....



NotaKaki:Saat dan ketika ini,air dah pun ada sikit2..harap2 pagi esok akn kembali normal

11 July 2010

Zon-Sistematik

--->Hidup aku skrg ni amatlah ribut!xda fokus...xtau nak buat keje yg mana satu...lgsung x sistematik...aku rasa nak join jer mana2 bengkel tuk susun balik otak2 aku ni, biar lebih sistematik....ada ke bengkel2 cmtu????
NotaKaki:Berada di Lab Fizik sorang2...bila la my new team akn masuk ni...

06 July 2010

Zon-Keajaiban

10.21am...

--->Tiba2 aku trima satu panggilan dari UMT,

Akak A: Nik, nnt mai ambik surat konvo kat Graduate School (GS) k.
Aku: Huh?saya dapat konvo tahun ni ker?
Akak A:Ya...
Aku: Alhamdulillah....

--->X tau nk ckp apa arini...tersgtttt la hepi....yeayyyyyyyyyy....
NotaKaki:Betul ckp Loq Abol semlm...aku kena sabar jer,sure ada kebaikkan Allah akan bg...

05 July 2010

Zon-Belangkas

--->Jumaat lepas Azan ajak g sampling ke Cherating tuk ambik belangkas. Xcited gila tuk join coz aku mana la pernah g sampling coz aku budak fizik,hehhe. Turut bersama time sampling adalah James n Takem. Kami bertolak ke Cherating selepas solat jumaat. Driver tuk kitaorg g sampling tersgt ler warak...pok Din namanya...sepanjang perjalanan dia just pasang CD ceramah/tazkirah jer..kami sampai Cherating sekitar kul 6pm..permandangn area perkmpungn situ adalah sgt menarik..sungguh bnyk khazanah yg belum aku tgk, air pun jernih...cam nak mandi jer rasanya...
--->sebelum aku tau sal belangkas ni,aku ingatkn ianya merbahaya,almaklum la bdnnya berduri2 jer..kang mati plak kalo tercucuk tgn aku,ahahhha...rupa2nya belangkas ni sgt la pasif. Aku gak kagum ngn belangkas ni coz mempunyai daya tahan yg tggi!..campak2 cmtu jer kat blakang frontier tanpa duk dlm air n 'diorang' ni leh bertahan/hidup sepanjang perjalanan ke KT. Sepanjang balik ke KT tu kami singgah makan kat Seri Kalong n Mesra Mall..lama gak menghabiskn masa disitu..kami sampai ke UMT sekitar kul 12 mlm..dari 11o ekor belangkas, hnya 2 ekor jer yg mati,sgt ler tabah belangkas2 tu...ahhaha..apa2 pun satu pengalaman yg baru aku dpt dari sampling ni...Thank tuk Azan, James, Takem n Pok Din...








NotaKaki: So sapa2 yg nak ajak aku sampling lg silakn la,ahahahhaa

02 July 2010

Zon-Kecewa

--->Paannggggggggggggggggggg!!!tamparan hebat tuk diri aku ni....sungguh bnyk dugaan dan halangn yg aku lalui...dah ler xsempat nk konvo thn ni n now sal felo kolej kediaman...1 hb julai 2010,aku disuruh melapor diri sebgai felo kolej kediaman kat pengetua pd kul 9pagi...pd masa tu gak ada perjumpaan ngn majlis kolej kediaman(MKK)...so pengetua suh la setiap sorang perkenalkn diri...aku yg mula2 skali perkenalkn diri...aku telah melakukn kesilapn besar coz aku ckp aku dh habis master n akn smbg phd ujung thn ni....so dgn statement tu la makanya perlantikn aku sebgai felo kolej kediaman adalah tidak sah!...sebb syarat2nya adalh,felo mestilah pelajar UMT yg berdaftar ataupun staf UMT.....hampir2 dah aku nk dpt kunci bilik felo td...last2 pengetua suruh hold dulu...dia nak aku pastikn ngn graduate school (GS) samada aku perlu daftar ke tidak tuk sem ni...kalo aku kena daftar bermakna surat perlantikkan tu adalah sah...kalo x...bye bye jela....
--->Memandangkn aku dah habis viva n dah hntar dah thesis last ke GS,mmg kompem la xperlu daftar coz aku dh habis...so aku leh simpulkn bahawa surat perlantikkn aku sebgai felo adalah tidak sah ler..tp kalo di pk2 balik,lebih baik berterus terang skrg,kalo aku tipu td,nnt sure lg teruk jdnya...hehehe...baru berangan nak duk hostel,ahhahahhaa...

NotaKaki:Apa lg la dugaan aku lepas ni...moga2 aku dipermudahkn...

01 July 2010

Zon-Bola

--->Slalunya aku tgk bola kat umah or umah sewa jer,tp mlm tu Zai ajak aku ngn Loq g tgk kat McD KT..time tu team German lawan England..mmg best game mlm tu n lg best bila 1st goal tu pihak McD bg voucer percuma setiap sorang..mmg senyum lebar la si Loq tu..ahahha..
--->Balik jer dari tgk bola kami terus balik ke rumah...time kat umah tu,Loq sempat ajar aku adobe photoshop sampai kul 3pagi..really appreciate that!!Thank u so much Loq...Keesokkan pg nya kami breakfast kat McD coz nak tebus voucer free,hhehhee...sesudah mkn kami trus ke airport KT coz Loq nak beli tiket airasia...pada masa tu la kitaorg jd gila nak snap pic lompat2..nasib baik x runtuh jer airport tu...hahaha...malas nk crita lebih2...layan jela pic2 kat bwh ni...

Mr.Azan


Mr.Loq


with Mr.Zai

Ni la voucer free

Besarnya...

Nasib baik x runtuh McD



Oppss perutku...terpaksa la tutup...

NotaKaki:Camner la kehidupan baru aku nnt...adakah aku mampu???

28 June 2010

Zon-Jengka

---> Weekend lepas Zairul ajak aku balik umah dia kat Felda Jengka 20 bersama ngn Loq Abol n Angah. Satu pengalaman yg teramat best coz ni la first time aku g umah member2 n tido umah diorg. Sepanjang perjalanan aku just tido jer kat belakang coz aku xmmpu tuk mencelah apa2 perbualan pemidato2 hebat,hahaha..sampai kat rumah zairul sekitar kul 10pm lebih..
---> Duk kat umah zairul ni asyik kena paksa makan jer(Suka sgt la si Loq Abol tu,hahahhaa)...mmg terover kenyang..pada pg jumaat tu kami pergi melawat Kaksu di UITM Pahang n time kat UITM tu la ada kisah lucu berlaku. Kaksu ajak kitaorg g mkn pagi ngn kereta dia,aku yg last skali masuk dlm kreta dia tu tiba2 time aku baru masukkan sebelah kaki ke dlm kreta, dia trus bergerak,oh apakah itu.....neves gila aku time tu,risau kena seret plak,ahahha...apa2 pun thank tuk kaksu coz blaja kitaorg...
---> Selepas sembhyang jumaat kami berjalan2 ke Gunung senyum, view yg sgt cantik. Tuk mendaki gunung tu memerlukan masa 6jam lebih tuk sampai ke puncak. Pd mlmnya plak kami pergi melawat Yoe yg teramatttt trauma itu kat rumahnya di Jengka 19. Sebenarnya kami baru jer dinner kat umah Zairul sebelum ke rumah Yoe, tapi emak Yoe juga menyediakan makanan dinner tuk kitaorg. So kami makan mlm plak ler kat umah Yoe (Bertambah hepi la si Loq Abol tu,hahahahahha),mmg teramatt kenyang,perut aku ni dah x mampu menerima apa2 makanan dah tuk time tu..mmg full!!Tuk malam kedua tu,aku n Angah tido plak kat umah Yoe. Almaklum la nak merasa tido umah member2..hehehe...Tu jela sedikit sebanyk pengalaman kat Jengka.


Ni la Loq Abol,suka sgt kalo dpt bergambar..ahhahaha


with miss lecturer, kaksu yg nyaris menyeretku dgn keretanya..uhuhuhu..

Ikan keli bakar...tu semua adalah pelakon2 hebat, padahal emak Zai yg bakar sebenarnya..

Gunung Senyum..


NotaKaki:Harap2 leh la berjumpa Loq Abol lg...bila ingat Loq Abol,sure ingat Poster...hahahahahahaha