Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

27 December 2009

Zon-World's Friendliest Countries

Tiba2 mata aku terfokus kat satu artikel kat Yahoo-->World's Friendliest Countries...so aku cepat2 la klik,nk tgk negara mana yg paling friendly skali..survey ni dilakukn oleh HSBC Bank...Bila tgk tu rasa BANGGA kejap coz malaysia duk ranking ke-5..yeayyy...So berikut adalah top 10 negara yg plg friendly...

1-Bahrain
2-Canada
3-Australia
4-Thailand
5-MALAYSIA
6-South Africa
7-Hong Kong
8-Singapore
9-Spain
10-United States
Result untuk thn lepas,Malaysia xda pon dlm top 10,tiba2 thn ni melonjak naik...tahun lepas canada no.1,thn ni jatuh ke tgga ke-2,so maknanyaaa org2 canada ni mmg friendly ler....Bahrain tiba2 melonjak ke tgga pertama thn ni walaupun thn lepas xtersenarai dlm top 10...kita tgk jela thn depan cmner,moga2 MALAYSIA akn lebih terkenal ngn sifat2 peramahnya..so ramah2kn la mulut anda semua yerk(jgn ramah untuk mengumpat plak)...tp aku ni x peramah orgnya,lain la si YOE,ANG,KAK-DIJAH tu,moga2 diorg ni akn disurvey thn depan baru la ranking naik,hahaha...Sumber2 kat atas tu aku ambik kat sini
NotaKaki:MALAYSIA mmg terkenal ngn sifat ramah-tamah n sopan santun...

Zon-Jejalan Sekitar KT

Semalam aku bw mmber aku g masjid kristal plak...kitaorg gerak selepas asar n sempat gak ler kami sembhyang magrib kat masjid tu...lepas tu plak kami g mkn kat Zies corner, area KT water front...lama gak kami duk situ,bersembng mcm2...kami balik umah sekitar kul 12...fuhhh letih sgt2...









NotaKaki:Sambil update blog... jeling2 My Starz LG..ngngeee...




26 December 2009

Zon-Jejalan sekitar Gong Badak

Hajatnya mggu ni nak balik kmpg...tp mmber aku yg keje kat PPUKM(mmber undergrad) ckp nk dtg jalan2 KT plak..so cancel la nk balik kmpg...so semalam aku g bw la dia jln2 sekitar KT ni, tgk airport,stadium runtuh(hikhik) n mcm2..so ptg tu kami mkn kat pantai teluk ketapang,mkn kropok lekor n sotong celup tepung...nyum2...:P



with Usop

Sekitar pntai teluk ketapang...sebenar sini adalah tgh laut tp telah ditambak untuk buat landasan kpl terbng....



Menu2 wajib bila dtg sini...



Airport KT

Usop n Pejo


NotaKaKi:Hari ini ada agenda lg untuk diteruskan...kemanakah???tguuuu...


17 December 2009

Zon-Salam Tahun Baru Islam 1431H

Masa amatlah pntas berlalu..kini Muharam tiba kembali menndakn bermulanya tahun baru Islam...So selamat Tahun Baru Islam 1431H buat semua...

Antara amalan disunatkan pada bulan Muharam(Rujukan):
1) Berpuasa. Maksud Hadis: Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam pahalanya seumpama berpuasa 30 tahun.Maksud Hadis: Barang siapa yang berpuasa tiga hari dalam bulan Muharam, iaitu hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama 2 tahun.
2)Banyakkan amal ibadat seperti solat sunat, zikir dan sebagainya.
3)Berdoa akhir tahun pada hari terakhir bulan Zulhijah selepas Asar sebanyak 3X
4)Berdoa awal tahun pada 1 Muharram selepas Maghrib 3X
NotaKaki:Sgt excited gak td coz Bola sepak Malaysia menang ngn Vietnam 1-0...nasib baik ko xda yoe..kalo x..lg gamat la rumah ni...haha

Zon-Kita kan 1Malaysia


Junior aku Ym suh buka satu blog n suh tgk satu photo...so aku amat terkejut ler...knapa la kita perlu benci sesama kita warga malaysia...n aku amat sedih coz ianya melibatkn student universiti yg aku belajar....walau apa bgsa pun kita...kita tetap dari negara yg sama...sama2 la kita mnyanyangi sesama kita..x kisah apa bgsa,warna kulit mahupun agama...so sama2 la kita beringat,sebelum kita buat apa2 statement tolong le pk 2,3 kali, xkisah ler nk publish kt blog ker, facebook,friendster,tagged or apa2 saja..

Sayangi negara kita,sayangi sesama kita


NotaKaki:Sekadar untuk peringatan,bukn untuk mmbenci sesiapa...

14 December 2009

Zon-aku bodoh!

tersgt xda mood..down..n mcm2 aku pk dlm kpla otak ni...selepas jumpa ngn SV tuk bg thesis semlm...

Sv aku agak bengang n hampa
ayat aku tunggang langang n ntah apa2...
aku hnya mmpu senyap jer...
dari pukul 3pm masuk bilik dia..kuar kul 7.15pm
bodohnyaaaa aku ni..
agak malang Sv aku coz dpt student cam aku ni
xtau nak ckp apa2 lg......
down n down n down n down..

trouble is a friend...yeahhhh trouble is a friend of mine...

NotaKaki:Esok smbg semak chapter result plak..hopefully, evrythng will be ok...

10 December 2009

Zon-Karok


Setelah sekian lamanya tidak mnyumbangkan suaraku ini ditempat karaoke,makanya mlm ni aku n angah pergilah berkaraoke...dah berbulan2 asyik dok ngadap thesis jer..mcm nk gila jer rasa..so dpt g karok skali skala hepi la gak..apa2 pun thank kat angah coz belanja aku karok...
Notakaki:Kena sambg wat thesis plak...hurmmmm..

09 December 2009

Zon-Tanhiah Sue n Fahmi



Tahniah buat sue n fahmi coz selamat diijabkabulkn..apa2 pun sori x dpt dtg aritu coz time tu banjir,so x berani nk pegi...Moga perkahwinan korang kekal selamanya...

Notakaki:Tengah berhempas pulas menyiapkn thesis!

21 November 2009

Zon-Happy Birthday Nini



Dikesempatan ini zoncapriku ingin mengucapkan selamat hari lahir buat Nini...Gd luck untuk sambg PHD nnt..moga trus berjaya dlm kehidupan...

NotaKaki:Masih terkejut dan amat terkejut kerana ada slah seorng housemate ku mengamuk dgn teruknyaaa...aiyaaa..

17 November 2009

Zon-Tahniah Nana@Toyon


Arini aku mndapat sms dari Nana@Toyon yg mana dia telah pun selamat melahirkan baby boy seberat 3Kg pd pukul 10pg td...apa2 pun tahniah buat nana and suami...ko la coursemate aku yg 1st kawin n now ko dah dpt baby dah..x sabr2 aku nk tgk anak ko..apa2 pun tahniah skali lg..
Nota Kaki: Skrg ni aku tgh nerves coz esok adik aku akn mnduduki SPM(aku plak yg nerves,hehhe)..moga2 adik dipermudahkn untuk mnjwb exam esok..aminn...

15 November 2009

Zon-Bola golf


Harini aku pergi ke Affin bank untuk mmbyar roadtax keta yg dh mati...so sebelum tu aku pegi cuci kreta dulu kat car wash...pada mulanya aku bercadang nak g sorang jer,tp cam xbest plak..so aku ajak aimi n santana temankn...dlm perjalanan ke Bandar KT kami melalui sebuah pdang golf area gong badak...sambil2 aku drive tu,sambil la aku tgk pakcik2(dato'2 kot) dok main golf....tiba2 aku ternampak satu benda jatuh dari langit(dari ayah pin ker) terkena dahan pokok n trus jatuh tgh2 jalan raya..hampir2 kena kreta aku bnda tu....Aiyooooooo rupa2nyaaa bola golf jatuh dari langit,gempaknya pakcik2 tu main...yg aku hairannya,ada lubang golf ke kat tgh2 jalan raya tu,hahahahahaha..dah tau tgn tu kurang betul,main la jauh2 dari jln raya pakcik oiii..ni tidak,nak juga main tepi pagar dekat ngn jalan raya... nak juga glamor dpt main golf la katakn,hahahhaa.mmg gelak gila2 la kami time tu..nasib baik aku tgh laju, kalo x,aku g kutip dah bola tu..hihiihihhi..
Nota Kaki:Tu baru pakcik yg main,kalo aku yg main..xtau la kemana bola golf tu pegi..

04 November 2009

Zon-Medical Checkup

Atas arahan Doktor dari Hospital Sultanah Nurzahirah(HSNZ),KT,harini aku, supervisor(Dr.ikmar) n bebrapa org student master yg lain telah ke HSNZ tuk buat checkup disebbkn seorg staf kat makmal fizik telah dijangkiti kuman Mycobacterium Tubeberculosis(TIBI), so sapa2 yg ada contact ngn dia wajib kena checkup...checkup harini just X-tray je...time X-tray,ada la peristiwa yg memalukn berlaku...time mula nk xtray tu, staf tu suh aku buka baju,biasa la prosedur bila nk xtray...dlm 2,3 mnit je trus siap..bila dia ckp siap je,aku trus meluru kearah pintu tuk keluar n tiba2 staf tu ckp,'kalo x ye pon adik,pakai la dulu baju tu'...ALAMAK lupa la plak aku dh tanggal baju td...mmg nahas la kalo kuar cmtu,haahahhahaa...


Nota Kaki: Hujan renyai2 ni,sedapnyaaa kalo tidoo..

03 November 2009

Zon-Cinta Monyet

Perkara ni berlaku time aku form 3...aku dok kat hostel,time nak g mkn je kat dewn mkn sure kwn aku n si awek tu akan masuk dewan sama2(kebetulan)...bnyk kali gak ler cmtu..so apa lg,aku mula la gosipkn si awek tu ngn mmber aku tu.....last2 aku xtau la cmner aku plak yg terkena gosip tu...maka bermula saat tu aku n si awek tu jd malu2 bila berjumpa...kelas aku n kelas awek tu adalah berseblahn...so apabila aku nak masuk kelas aku,kompem akan lalu kelas dia...bila aku lalu jer,mula la budak2 kelas awek tu akan kenakan aku n begitula sebaliknya bila awek tu lalu kat kelas aku....betul la kata org bila kita dah kena gosip,lama kelamaan hati kita akan jadi suka...tapi aku just suka je,xler sampai nk couple ngn dia coz time dulu2 aku ni berdisiplin sikit n pengawas lak tu,so xleh ler terjebak ngn bnda2 cmtu..kalo ustazah tau mati aku..hhahaha...awek tu adalah budak pintar kat skolah tu,so pd suatu hari tiba2 aku jd brani g dok tepi dia tuk bersembang....dia ckp dia dpt MRSM n dia tnya aku,'camner hubungan kita nnt??'...aku trus terkejut n just senyum jer...

time aku form 4,aku just dok skolah yg sama jer(x pndai la katakn) n si dia g MRSM KT,maka terpisah la kami, tapi si awek tu sungguh cekal,time cuti kt MRSM je sure dia dtg kat skolah aku tuk berjumpa ngn aku...tapi disebabkn time tu aku adlah glamor kat skolah tu kerana aku adalah 'budak baik'(jgn muntah k,hahaha)....so aku kena la cover sikit,dah ler kelas aku dok depan bilik guru,so aku xler g rapat2 ngn dia,just biasa2 jer....bila dah habis spm,kami sama2 dpt matrikulasi tp berlainn tempat...lama kelamaan perhubugn tu berlalu begitu saja....n aku dpt tahu dia dah pon ada BF yg baru(ustaz lg tu),aku just trima je coz hubungn kami buknnya serius sgt pon...

tiba2 pada suatu hari time aku blajar kat UMT(3rd year),dia muncul balik..slalu sms aku n siap tnya aku dh ada GF ke blum n aku tipu la yg aku dh ada,so dia siap suh aku putus plak n dia ckp dia rindu aku la,mcm2 la mnyebbkn aku jd rimas...so aku pertahankn juga yg aku dah ada GF tersyg..hahahahaa...tu la sedikit sebnyk cinta monyet aku....Semalam aku terima lagi sms dari dia..

C:Salam,minta alamat..nak pos kad jemputan
Aku: NO.3,Taman.blablabla,Trganu....nak kawin dah ke??Tahniah k
C:Ye, dah sampai jodoh. benda yg lepas xperlu kita ingat. for me, we still frenz. apa pun jln yg kita pilih,semoga kita bahagia..

Tersentap aku seketika mmbaca sms tu...

Nota Kaki: Adakah dia terkilan ngn aku???adakah dia salahkn aku??apa2 pon tahniah buat awak....

28 October 2009

Zon-Bila wanita memandu

Bila pompuan memandu,hehehe...

video

Nota Kaki:Berhati2lah dgn pemandu pompuan,hahahha jgn marah..

26 October 2009

Zon-Lelaki,Cinta dan Air mata

Ketika dlm bas dari LCCT ke KL Sentral,pd masa tu kami baru jer sampai dari KT ke KL tuk pegi ke Genting Highland pada keesoknnya...

xx:Abgnik,kalo saya nk balik ke KT esok pg,ada x bas?
Aku:Huh?napa plak nk balik esok?kita kan baru jer sampai KL..
xx:Saya ada hal yg perlu diselesaikn dan ianya tersgt2 ler penting..
Aku:Abis tu kalo kamu tahu ada keje nak buat,knapa kamu dtg gak..
xx:saya x mahu merosakkn perancangan korang tuk g genting..
Aku:kami kn pegi ramai2,apa lak pikir cmtu...apa sebenarnya masalah kamu ni,bgtau la,mana la tau abgnik leh tolong...

--memng si xx ni teragak2 tuk bgtau apakah masalah besar tu..setelah lama aku bertnya..

xx:sebenarnya saya nk balik KT tuk memujuk awek saya coz skrg ni dia tgh marah kat saya..
Aku:laaa tu je ke masalahnya...
xx:tapi ni penting tuk sy abgnik,saya amat2 syg kat dia..sy xnk kehilangn dia..
Aku:gini la xx,kalo kamu rasa dgn kamu balik tu ianya boleh selesaikn masalah korang,so balik je la..tp bg abgnik,ianya x akan dpt diselesaikn secepat mgkin..kamu balik letih2 tp masalah still x selesai n kamu pon rugi xleh join kitaorg g genting..
xx:tapi kalo sy balik,maybe awek sy tu akan terharu coz sy sanggup balik demi tuk selesaikn masalah kami..
Aku:Maybe la..kalo x,cmner?baik kamu join je kitaorg g genting esok..so sekurang2nya kamu akan lupa sekejap masalah kamu tu..pasal awek kamu tu,time kamu balik nnt still boleh selesaikn masalah tu kan? dan kalo la dia betul2 sygkn kamu,dia akn maafkn kamu..jgn risau la xx, semuanya akn ok nnt..
xx:tapi sy sgt2 risau akn kehilangn dia..sy x sggup kalo ianya terjadi..
Aku:jgn ler terlalu over sgt dlm percintaan ni..jgn bg kasih syg kamu tu 100% coz kita xtau dia akan bg kasih syg dia brapa %...so skrg ni xyah la pk apa2..bnyk2 bersabar dulu..esok time kat genting kamu main la puas2 biar ilang semua perasaan resah tu...

--Akhirnya si xx senyap jer dan aku berjaya memujuk dia supaya x balik ke KT esoknya...time sampai kat Kl sentral,member kitaorg dtg ambik n kitaorg g mkn kjp...time mkn tu si xx sgt2 ler senyap n menampakkn dia mmpunyai masalah...semua org dok tnya n aku just senyap jela,xnk crita apa2 kat diorg...lepas mkn kitaorg g umah akak Lily tuk mnginap...sebelum tido,aku sempat lg bg sedikit nasihat kat si xx ni(cam pakar cinta lak,hahah)...

--Keesokkn harinya kami bertolak ke genting dari terminal putra kul 9.30pg..sampai je kat sana aku ajak si xx ni main semua permainan yg extreme supaya dia enjoy n lupa akan masalah tu...n aku amat berpuas hati coz tgk si xx ni gembira jer memanjang,so bg aku mebi mood dia dh ok kot...habis jer main dlm kul 6.30ptg,kami pegi ler mkn kat kfc...semua org tgh rancak bercakap,termasuk la dia n dia kuarkn gambar yg dia beli time main td,so aku mntak satu nk tgk....tiba2 dia MENANGIS!kitaorg sgt2 ler terkejut...dah ler kat org ramai...

--Mebi dia dh pendam perasaan dia tu kot n dia betul2 xleh tahan,sebb tu dia menangis..kesian plak aku tgk...sungguh kuatnya penangan CINTA dlm hidup dia tu,sekebal2 hati seorg lelaki untuk menangis,akhirnya tewas oleh cinta.




Nota Kaki:Aku mengharapkn agar si xx tabah n terus tabah..bunga bukn sekuntum..hehhe

Zon-Galeri di Genting







































Nota Kaki: Sapa2 yg stress tu, boleh la korang g jln2 kt genting...best.

25 October 2009

Zon-Birthday Azan


Just nak ucapkan happy birthday buat housemate aku--->AZAN. Moga panjang umur n sentiasa berjaya dlm hidup..
Nota Kaki: Masa adalah cepat berlalu, moga kita cepat juga buat keje..hehhee

24 October 2009

Zon-Genting Highland

Saat dan ketika ini aku baru jer sampai umah sewa dari KL/genting. Satu pengalamn yg paling best coz dpt bercuti kat genting bersama teman2 n junior2..kitaorg dok genting dari kul 10am-8.30pm..tersangat ler enjoy kat sana..hampir semua permainan yg mengerikan aku main,yg paling tersentap adalah space shot...fuhhhhhh xtau aku nk crita cmner,mmggg dahsyat..hahahhaa...apa2 pun aku nak ucapkn berbanyak-banyak terima kasih buat LILY coz bnyk membantu kitaorg dari segi penginapan coz kitaorg stay umah kakak dia,bilik aku n santana ala2 hotel plak tu,walaupun pada mulanya aku jangkakn just tido kat ruang tamu jer(sudah memadai)...thank again Kakna n famly..thank juga buat Irwan coz membantu kitaorg dari segi pengangkutan...Thanks juga buat Lily,Aimi,Lin n Santana coz bersama2 dgnku untuk berhibur,hehhehhehe..
Nota Kaki:Gambar2 time kat genting akan aku upload pd entry berikutnya coz skrg sgt2 penat n aku nk tido...

22 October 2009

Zon-Bersosial

Macam over la plak tajuk entry kali ni,lantak la.hahahahha...Malam ni kitaorg akan pegi ke KL. Pagi esok plak ktorg akan ke Genting Highland n pagi lusa plak kitaorg akan g ronda2 area KL..sebenarnya kitaorg dah lama rancang tuk g genting ni n tiket pon dah book lama dah..so rasa sgt2 xcited...dah lama aku x pergi berhiburan/bersuka-ria...harap2 semuanya akan ok nnt,yezzzaaaa...




Nota Kaki:Ni adalah agenda yg aku ckp pd entry lepas..

21 October 2009

Zon-Cuti

Hari ni aku dah berada kat umah sewa semula setelah hampir seminggu aku bercuti(cuti yg aku buat sendiri,hahaha) kat kampung halaman...kalo ikut kn hati aku nk smbg cuti kt kmpung sampai sabtu depan,tapi coz ada agenda nk buat mlm esok,terpaksa la mai awal..hehehe...apakah agenda itu??tungguuuuu....hihiihi..


-Lagu2 Ungu mmg best bangat!!-

Nota Kaki:Bercadang nak g gunting rambut je lepas ni...

15 October 2009

Zon-Atashinchi


Akhirnya habis gak marathon drama japan ni...Atashinchi no Danshi...crita yg mengisahkan seorang gadis yg tiba2 dilamar oleh seorng pakcik yg kaya raya supaya mnjadi istrinyaa selama 1 bulan shaja coz dia akan meninggal dunia selepas itu...pakcik tu ada 6 org anak angkat lelaki...so selepas kematian pakcik tu,gadis tu terpaksa berdepan dgn 6 jejaka2 aka anak tirinya itu...6 org adik bradik tersebut mmg tidak sekepala n suka wat hal masing2..so tugas gadis tu adalah untuk menyatukn mereka..so sapa2 yg x tgk lagi,silaknla tgk ya...best...nnt jejaka2 tersebut berebut2 suka kat gadis tu n mcm2 hal berlaku..tu baru sikit sinopsis crita ni n korang kena tgk sampai habis coz baru korang akan terkejut nnt...hehehhee.bereh...
Nota Kaki:'Machinery city and seven wariors' -->kata kunci penting dlm crita tu...

13 October 2009

Zon-Malas

Hari ni malas gila nk g lab..xtau napa..perasaan malas tu semakin menguasai diri aku ni...so disebbkn aku nak mntak t.tgn Dr.ikmar so aku terpaksa la masuk gak dlm kampus..tu pon pukul 1 lebih baru masuk..ahha...so aku pegi jumpa Dr.ikmar kul 3.30..pastu Dr.ikmar suh aku tolong pnjmkn buku kat libry...so lepas dah pnjam tu aku hntar buku tu kar Dr.ikmar...aku nak tnya pasal thesis aku,aku segan..yelaaaa dia kan skrg ni tgh mode bersedih...tiba2 dia ckp thesis aku tgh di-review oleh Dr.wan khairul plak...aiii bila la siap agaknyaa ek..Sem ni dah hampir nak habis,,risau gak ler...xper laaa,sekurang2nya bnyk sikit diorg leh betulkn thesis aku tu...so lepas g jumpa Dr.ikmar,aku g jumpa plak ngn co-supervisor,Dr.Zamri tuk menanyakan chapter 1,2,3 yg sedang dia semak...nasib baik dah siap...Tapi Dr.ikmar dah bg Warning td, dia ckp sebelum grad dia nak satu paper...aiyaaaa...akan ku usahakan jua..chaiyok2!!



Nota Kaki: Tgh tengok crita kat TV3...crita Bunian...

Zon-Undangan vs jemputan

Semalam aku telah kebilik En.sontang tuk mntak tnda tgn dia untuk claim bulan 9..pada awalnya nak g sekejap jer..aku g dlm pukul 4.30ptg...tp tiba2 plak terperamah ng dia..sampai kul 6.20ptg dok bilik dia...mcm2 aku bersembang..mula2 tu dia mntak tolong aku mcm mana nak tulis equation dlm ms.word..dia nak buat soklan final..so aku tolong ler keluarkn equation editor yg ada dlm ms.word tu..lepas tu dia mula bertanya mcm2 pasal malaysia kat aku ni coz dia org indonesia...tnya sal parti la..ttg bahasa la..pasal institusi diraja la..pasal kenapa siti nurhaliza dpt datuk sedangkn dia pompuan..mcm2 la...aku main jwb jer,bukn aku xpert sgt pon,yg penting YAKIN!..hahaha...so berbalik pd tajuk entry tu...dia ada tnya aku apa beza undangn ngn jemputan(ni khas untuk majlis kawin)..so aku jwb ler,lebih kurang jer maknanya,matlamatnya adalah untuk mengajak kita ke sesuatu majlis/acara(betul ke x,ek??ahhaah)...dia ckp plak kalo kat indon...kalo undangn,makanya dia akan pegi makan jer tnpa bayar apa2,xyah bg apa2 sumbgn pon...kalo jemputan tu baru kena bayar/bagi sumbagn.....so aku jwb balik,kalo kt sini..jemputan or undangn tu bergantung pd tuan umah ler..tp kebanyknnya kita akan bagi duit ler sebagai sumbngn...rupa2nya kat indon ni perkataan mcm tu pon membawa erti yg berlainan ek...


Nota Kaki:baru selesai menonton episod 1-4, Atashinchi No Danshi...esok smbg plak..ahak

12 October 2009

Zon-Bencana alam

Lately ni mcm2 bencana alam yg kita dgr telah berlaku seluruh dunia...ribut pakma la..gempa bumi la..So sebenarnya tu adalah amaran2 buat kita semua...keadaan dunia semakin dah x stabil...kat Terengganu ni pon,hampir tiap2 mlm hujan n ribut petir...kdg2 aku risau gak ler coz umah sewa aku ni dok betul2 tepi pntai...harap2 x terjadi apa2 bencana la berlaku kat sini or malaysia..aminnn..tiba2 plak entry kali ni mode keinsafan..hahhaa..xda laa...skrg ni kan slalu jer ada info pasal bencana kat PADANG...so tgk berita2 pasal diorg tu boleh mmbuatkn aku insaf sekejap(kejap je laaa,ahak).. Enjoy la lagu opick di bawah ni..sgt2 syahdu n membawa keinsafan..


Nota Kaki: Baru jer lepas hujan n ribut petir ni...baru jer leh online..

10 October 2009

Zon-Seminar Postgraduate UMT 2009

Fuhhh lega rasanyaaa bila dah abis present kat seminar td..time present td aku dok dlm group kimia coz pelajar dr jabatn fizik ada 2 org jer..so terpaksa la menumpang bilik bidang2 lain..hehhe..so agak nerves ler coz aku ada present pasal FTIR..dah ler panelnya adalah Prof madya Ku halim Ku bulat,DR.wan khairul n Dr.Zulhilmi...mmg kecut perut aku time present...nasib baik aku x ditanya soklan2 yg pelik...just Dr.wan khairul tegur pasal background slide aku jer coz nmpak gelap..actually slide aku dah ok,cuma komputer dlm makmal kuliah jer yg pudar sikt skrennya....so aku just senyum n angguk2 jer..hehhe...

Nota Kaki:sambil2 menonton TV3 pasal kejadian tanah runtuh/gempa bumi kat PADANG...sedihnyaaa tgkk...moga2 dijauhkn semua tu..aminn..

09 October 2009

Zon-Birthday ADIK

Hari ni besday adik yg ke 17...So selmat hari lahir tuk adik..moga2 terus cemerlang dlm apa jua yg adik buat...Good luck tuk SPM tahun ni...



Nota Kaki: Takziah buar Dr ikmar(my Supervisor) di atas pemergian ayahnya ke Rahmatullah..Al-Fatihah buat ayahnya...

08 October 2009

Zon-Jamuan raya..

7/10/09 lepas kitaorg student2 master n staf makmal jabatan fizik ada buat jamuan hari raya..majlis mula dari kul 1...tp macam kurang best je tahun ni coz my SV just dtg kejap jer coz dia terkejar2 tuk naik flight nak balik KL coz ayah dia sakit...apa2 pon moga2 ayah dia cepat sembuh nnt,aminn...Thank juga kat Aimi coz dia la tulang blakang tuk mmbuat majlis ni...dia la byg bnyk bertungkus lumus menyiapkn semuanyaaa...thank sekali lg tuk aimi...ni adalh tahun kedua kami buat..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...



mmmmm sodapnyaaa makan...

kek,kuih raya...

mana lagu raya ni....

Kak Liza,Aimi,Lily


posing jgn x posing..ahak..



Nota Kaki:Baru balik dari Kopitiam ngn Aimi n Baie...thank Baie coz blanja..

06 October 2009

Zon-Claim


Mnyesal aku x semak betul2 form claim aritu....napa la cuai sgt aku ni...td time g ambik check,napa la duit aku ni berkurang dari sepatutnyaaa...so aku tnya la akak tu...so dia semak la satu persatu fail dia...tup2...masa yg aku isi tu salah....ada ke patut,aku tulis dari kul 10pagi sampai 12tghari adalah 3jam....aiii sia2 blajar math....hahahaa...sepatutnya aku tulis 1000-1300....ruginyaaaaaaa......x kira laaaa..apa2 pun aku akn berusaha untuk mndapatkn balik duit tu semulaaaaa...hahahhahahahahahhahahahaa...lebih kurang RM300 lg...bnykkkk tu...claim tuk bulan ni,aku akan semak betul2...bnyk tul dugaan skrg ni...sabar2...
Nota kaki:kecuaian membawa padah...hahahah

05 October 2009

Zon-After raya..

Raya dah masuk 2 mggu dah...so lama dah aku x update blog ni kerna xder mood..hehehe..So lepas raya ni mcm2 terjadi kat aku(mcm la bnyk sgt)....

1-Balik2 jer ke rumah sewa n aku buka mail...pihak GS suh bg slide tuk presentation kat seminar siswazah 09...pelik tul ler..slalunya time nak prsent baru ler bawa slide tu....kalo x hntar diorg x bg join seminar tu...mak aiii saja nk menmbah2kn beban aku la tu...bg aku seminar siswazah ni sgt2 kelam kabut n mnyebbkn aku kelam kabut gak..tension tulll...

2-Buka plak email lain....trusssss sedihhhh....jurnal yg ke-2 aku hantar kena REJECT plak...sgt2 ler geram n sodisssnyaaaa...

3-Mmndangkan aku jd demostator sem ni n budak2 undergrad pon dah nak FINAL dah..so aku terpaksa la marking lap report diorg yg berlambak2 itu...En.Sontang pon dah minta markah diorg...so bertungkus lumus la marking 144lab report..dah nk termuntah dah baca lab report...nasib baik siap gak...ada la beberapa group yg x hntar lg lab report yg last,so senang citer aku trus bg 'KOSONG' jela...malas dh aku nk tnda..sapa suh lmbat lg...

4-Hai sabtu lepas hari last aku berpuasa 6..so sempat gak ler berpuasa 6 thn ni..Alhamdulillah...

5-Thank le kat Mai n kak Tijah coz mnjemput aku tuk g open house diorg...w/pun aku ni kwn kpd kwn diorg...thank ya..best sgt2...w/pun aku ni dok senyap jer sepnjang majlis diorg(aku ni pemalu orgnya..ahak)...

6-Time dok open house kt umah kak Tijah, ribut/hujan/petir sgt2 ler kuat....nerves gila...disebbkn itu juga laaaa...2 mlm kami dirumah sewa tidak boleh bermain ternet...So nasib baik hari ni org TM dtg tuk baiki...so ok sudahhhh...hehhee


Nota Kaki:Trus mgupdate blog ni selepas org TM berangkat pulang dari mmbaiki modem td...

17 September 2009

Zon-Selamat Hari Raya

Kini Ramadhan di berada dipenghujungnya...tepuk dada tnya la hati masing2,adakah kita memnfaatkn apa yg sepatutnya atau pon masih ditakuk lama....Dibulan ramadhan ni juga la bulan untuk kita menginsafi diri...kalo dibulan ramdhan pon still wat benda2 x elok,maka apatah lagi dibulan2 yg lain(yang ni peringatan tuk diri sendiri,hihihi)..moga2 kita tergolong dlm golongan insan2 yg baik hendaknya...wahh dah mcm uztaz la plak aku ni,tiba2 wat tazkirah kat sini...hehehe....

Hari ni aku akan balik ke kampung,so memndangkn kat umah aku kat kampung xder internet maka aku terpaksa la meng-awalkn ucapan selamat hari raya buat korang semua...So dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua teman-teman seperjuanganku or sapa2 saja yg kenal dgnku...maaf dipinta seandainya ada terkasar bahasa,tersilap pertuturan,ter-mengumpat,ter-mengata or apa2 saja yr TERRR..maaf k...moga korang semua berbahagia dihari raya ini....


Nota kaki:Pada sesiapa2 yg jauh diperantauan,banyak2 la bersabar ek,hehe..

10 September 2009

Zon-Blog Fizik

Sudah lama aku tidak meng-update blog fizik ni...so mlm td aku chat ngn ima supaya kitaorg sama2 jd peng-update blog tu....rasa puas gak ler coz blog fizik sudah kembali aktif...


-best gak lagu diorg buat ni...kretif2...

Nota Kaki:Gigih mengupdate blog lepas sahur ni,hahahaa

09 September 2009

Zon-090909

Sungguh cantik tarikh arini 090909..sure ramai akan kawin pd tarikh ni or buat apa2 event,tarikh yg cukup glamor la katakan..

Ressa Herlambang-Menyesal

Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku
Meski Dihati Merasa
Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia
Reff:*
Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu
**
Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela
Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu
Back To Reff:*Dan **
Back To Reff:* Dan **
Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu
Nota kaki:dah hampir kul 2 pagi..mata x ngantuk lg ni..aihhh

08 September 2009

Zon-Belajar bahasa cina

Mlm td aku sgt sronok coz chat ngn my junior which is chinese girl...nama nya chai mui nyuk...pada mulanya just nak sembang2 biasa je..pastu dia ada ajarkan a few word bahasa cina..so mlm td antara yg aku blaja adalah:

dui-ya
kai xing-gembira
bu yao-tidak mahu
Ke yi-boleh
liao tian-chat
geng-dengan
bu yong ke qi-sama-sama/ur welcome
xie xie-terima kasih
sheng jin bing-gila
wo kai xing ke yi geng ni liao tian-saya gembira chat dengan awak
wo jin wan hen xiang ni-saya rindu awak mlm ni
ni che fan le mei you?-awak sudah makan?
wo chi le...ni ne?-saya sudah mkn..awak plak?
Nota kaki:esok chai ckp nak wat test tuk aku..nerves la plak rasanya...hahha

07 September 2009

Zon-Selamat Menyambut hari Nuzul Quran

Selamat Menyambut Hari Nuzul Al-Quran(17 Ramadhan 1430H) Buat semua umat islam Di dunia ini..


Nota Kaki:Rupa2nya dah lebih separuh dah kita berpuasa...cepatnya masa berlalu...

Zon-Berbuka puasa

Semalam, Birthday girl,Lin(N3 sebelum i) belanja aku n aimi berbuka puasa kat Chicken rice shop kat Giant KT..Thank ya Lin..Lepas je mkn2 kitaorg g plak kat Al-Ehsan coz lin nak beli baju Manchester United(MU) tuk adik dia...setelah dipilih Lin pilih baju warna hitam ngn corak gold(Nike) harga RM69..lawa gak baju tu...lepas tu plak kami pegi kat bazar aidilfitri kat area Giant/Mydin..mak aii ramai tul org..susah gila nak cari parking...sapa2 yg bergelar wanita akan rambang mata kat sini coz bnyk tul pilihan baju2 kurung fesyen terkini...so kat bazar ni si aimi telah beli baju kurung yg beharga RM99...berbaloi ler coz cantik...Sekitar kul 11 lebih kitaorg pon balik ke destinasi masing2...

sebelum byr,sempat lagi snap2..hehhe

Before

After...cam si aimi jer yg abiskn semua ni...hahhaa

Dimana2 pon boleh asalkan snap2..hehehe



Nota kaki:Time balik td,atas jambatn Sultan Mahmud jem teruk coz xcident..cam nak tercabut kaki tekan clutch,break n minyak..nasib baik x dok kat KL...