Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

28 August 2010

Zon-Kasut

--->Arini aku menghadiri bengkel pasal keselamatan asrama di dewan library..program tu bermula dari kul 8.30am - 8pm...arini gak satu peristiwa yg aku mmg xleh lupa n peristiwa ni mmg amat memalukan,malu yg berganda2 dari malu yg pernah aku alami....
--->tepat kul 8.30am aku sampai kat library..aku disuruh berpakaian formal, so agak segak la sikit dari hari2 biasa..aku lihat budak2 junior ramai duk bertenggek kat tangga sambil sembang2..so aku melangkah keluar dari kreta dgn gayanya(cewahhhh,ihihih)...pastu aku meluru kearah tgga tmpat budak2 junior lepak....xsempat lg aku melangkah naik ke anak tangga yg pertama,TIBA2 geseran tapak kasut kiri aku berbunyi agak kuat...so aku tgk la kat bwh...OMG tapak kasut aku dah xda...bila aku tgk kat blakang,cantik jer tapak kasut tu duk melepak kat atas jalan....pada masa tu rasa cam nak ghaib je sekejap..malu yg teramattttttttttttttt sgt...semua junior tgk kat aku...dlm hati aku berkata,apa la harus aku buat...so dgn keputusan yg salah(panik),aku pergi ambik tapak kasut tu n bawa dgn selambernya,ala2 aku sedang bawa makanan jer......semuanya diam jer bila aku lalu depan diorg..xtau la bila aku dah blah,sure diorg gelak guling2 sambil tergolek jatuh tgga kot...
--->Tu baru satu halangan tuk aku tempuhi..camner plak aku nak menghadiri seminar tu dgn satu tapak kasut aku tercabut????dalam seminar tu sah2 ramai yg aku kenal...so nak x nak...aku redhakn jela masuk dlm dewan tu,dah la disuruh duk barisan depan skali..adoyai....sepanjang seminar berlangsung,aku sorokkan kaki kiri aku kebelakang jer..ahhahha...seminar berhenti rehat kul 11.30am n akan bersmbung plak kul 2pm...aku trus balik umah tuk tukar kasut,thank tuk wantong coz bg pinjam kasut...
---> hampir jer kul 2pm aku gerak dari umah sewa ke library...setibanya kat selekoh asrama tiba2 ada plak polis wat sekatan..aku plak x pakai seat belt..kena la tahan plak kat diorg....arghhhh geramnya aku...memndangkn selama ini aku asyik terlepas je dari diorg coz aku kelentong kaw2..apa la plak aku nk klentong erk...kebetulan aku pakai formal,aku pun cakap la aku staf UMT n klentong 2,3 ketul ayat...last2 lepas gak..hihiih..seronoknyaaaa...
sekadar gambar hiasan yg aku ambik dari mr.google..
NotaKaki: Meng-update blog menggunakan broadband yg baru dibeli...tp cam hampa jer coz lembab yg amat la plak....

8 comments:

angloko said...

pecah pewottt aku baca... hahahaha

zoncapriku said...

abg-bak kata ko,mana2 aku pergi sure ada crita lawak yg terjadi...hahaha

Izzatul Huda said...

ahahahaha....sure pengalaman ni lekat sampai bila2..

btw, tahniah dah jadi felo..^^

luqman said...

anagh: abg nik mmh plawak terkenal
abg nik: gigh tol msg pkl 1229 am gttau srh bc blog....mmg tragedi sgt~

Hazwan said...

nik, dah dapt jadi fellow asrama?

yoe said...

~~ sesungguhnya ko mmg pelawak sejati.... darjah kelawakan kau adalah berlipat kali ganda dr kami2 yang pendiam ini!!!! tahniah ~~

CengkodokPolkadot said...

Angah & Yoe,

Xsangka Nik mmg abg angkat Wantong
Pinjam kasut lagi

sazani said...

yoe balik ganu la...ha3..