Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

20 January 2016

Zon-Dugaan

Semalam my family datang kuala terengganu n ajak pergi mydin gomg badak. So cam biasa la beli2 barang masuk dalam troli. Bila time nk punggah barang masuk dalam kreta..aku dengan yakinnya letak wallet dalam troli skali..so bila dh habis semua barang masuk kreta, cam biasa la kan..tolak balik troli kosong(kosong sgt...wallet ko xnmpak ke??) ke tmpat asal..Lepas tu kami sekeluarga g kedai mkn..lepak2 dlm sejam lebih cmtu n lepas tu my family hntar la balik rumah sewa..time nak kuar kreta, cari2 wallet xjmpa...ya ALLAH!! tertinggal dalm troliiiiiiiiii!!!!...dalam hati rasa nak menangis..rasa nk gugur jntung...semua bnda duk dlm wallet..ic..kad bank..kad staf..kad insuran..lesen memndu...kad kawin(opppss yg ni tipu)...aku segera masuk kreta balik n drive g mydin smula..aku smpai mydin dlm kul 10.58 mlm cmtu..mmg dh tutup..pekerja yg angkat troli kat tgkat atas pun dh xda..aku turun tgkat bawah n nasib ada sorang dua pekrja duk susun troli...aku tnya diorg ada nmpak x...Alhamdulillah diorg kata ada jmpa n bg kat pejabat...so bergegas naik pejabat kt tgkat atas...bila naik tu ada dlm 5 or 6 orang duk kat depan pintu ala2 sedang menunggu pelanggan yg dpt cabutan bertuah agaknya..dari jauh semua senyum je...feeling hepi jap(ko xsedar diorg tu nak balik rumah da...sbb ko la diorg lambat!)..so bila cek2 semua item dalm wallet..Alhamdulillah semua selamat...ya Allah terima kasih atas ujian kecil ini..



NotaKaki:Selama ini pekerja asing yg duk tolak n susun2 troli tu kita x pandang pun..walaupun keje cmtu, hati diorg baik n jujur..x dpt bayangkn kalo org lain yg jumpa wallet tu mlm td...syukur Alhamdulillah