Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

12 December 2010

Zon- Air mineral

Salam 1Blogger

--->aku rasakan yg giant KT ni seolah2 segaja nak mendajalkan aku jer...dulu kisah blue valley nya..skrg ni air mineral plak...mlm td aku ngn luqman g ke bndar...rancgn utama nak g RFC..tp b4 tu singgah giant jap nk g beli air mineral...so mcm biasa la,kalo beli tu sure satu kotak trus yg 1.5L...selama 6 tahun aku duk beli air mineral dlm kotak ni,xda la plak terjadi kes spt mlm ni..slalunya dia akn scan harga tuk satu kotak...tp mlm ni cashier tu suh buka kotak mineral tu tuk scan harga kat botol...aku ingatkn dia just nk scan satu botol n trus kira tuk sekotak...tp dia g scan botol tu smpai 12kali(sekotak ada 12 botol).kalo sekotak ada 100 botol cmner???..haiyooooo..seolah2 ada 12 org beli sebotol air mineral....so aku tnya la apsal wat cmtu...dia ckp mmg cmtu...so aku malas nak soal lebih2 n redha jelaaaa....so sbgai bukti..tgk la resit kat bwh tu....



--->So tuk meredakan hati aku yg panas ni...aku dengar la lagu daerah setiu(daerah kelahiranku,hehe) ni..trus bersemangat!!!(poyo jer...padahal saja nak promote lagu ni tuk sapa2 yg xpernah dgr...terutama Loq hahhaa..)


NotaKaki:Hajat nak g mkn kat RFC..tp dh bnyk habis..last2 KFC gak...

16 comments:

cik yah said...

chasier tu saja nak tgk muka abg ni lama2..tu yg dia uat mcm tu..hehehe...kan abg machhoooo...hehehehe

zoncapriku said...

cikyah:masalahnyaaa mahalllllll...ahhahaa...amboi g mesra mall x ajak erk...

luqman said...

abgnix: lagu setiu sgt best la. org yg bnyk diuji ni, Allah syg lebih. ciri2 ahli syurga

cik yah said...

masa pagi tu la bad call...abg nik tak angkat pun...huhuhuhuhu....masa abg nik msg tu baru nak masuk pawagam...

zoncapriku said...

luqman: opcoz la lagu setiuku sgt best..hahahaa...

cikyah:time tu duk tido lg..hahahaha...sronoknya dia tgk movie...

cik yah said...

seronok sampai jatuh cinta la...1st time kot..hahahaha..2la..tahu doh mst tido..so kami pergi bertiga la...

bukankosong said...

aneh gilaks...suppose totalkan kuantiti je sbb barcode dia kan sama,so ambik 1 scan dah cukup... bimbo cashier tu...cashier baru kot...

cik yah said...

setiu ku oh setiu ku..
hehehehehe

Loque Hakim said...

ko patut bawak angah sekali nik biler gi giant...die duta.jurucakap woooo ekekekeke.....

terharu nik ko tuju lagu kat aku hehehehe..... one day aku akan jejak gak kaki ke rumah ko kat setiu tuh! insyaAllah!!!!!

zoncapriku said...

cikyah: mmg sronok gila2 la tu smpai jatuh cinta...haha

bukankosong:tu la fasal...lain kali malas dh nk beli situ, hampeh jer...

peminatlagusetiuku:
- kalo bwk angah aku risau dia naik atas meja cashier jer nnt..hahaha
-best kan lagu tu...insyaAllah ko akan dtg gak ke rumah aku...tp xler semewah umah ko..umah aku umah buluh jer..ahhaa

luqman said...

abgnik: koya umh buluh dia ni

yoe said...

apa kata kita beli satu lori air mineral tu dahhh kita suruh dia pnanjat lori dah scan satu2.... i say bodoh tu that cashier! oops!

luqman said...

kalu beli 1 lori pon, dia scan 1 jer & dia darab ngn brp botol

yoe said...

should be mmg la mcm tu, so apa kes nk suruh bukak kotak segala nk scan 1 persatu... i say bodoh again to that cashier!

ooops sorry nik, i terkasar bahasa di blog u!

sYukCurz said...

cashier tu bogek aku rasa.. btw nik tetibe aku nmpak ade job vacancy kat UMT, http://job.umt.edu.my/job_online/?v=permohonan

yoe said...

syuk: teringin nk berhijrah ke tganu ke?? awat nye ngan post kt uKM tu?? eheheheh ... :)