Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

30 October 2010

Zon-Hospital

Salam 1Blogger

--->Memndangkan buln oktober dah nk habis...berusaha gak ler aku nk update blog ni...hehehe...xpe la satu entry sebulan pun...berbalik kpd tajuk N3,skrg ni aku duk kat asrama,so semestinya zon hidup aku ni akan berlegar2 n berputar2 di asrama jer...mlm td ada student demam kat blok lelaki, so aku bawa la ke klinik UMT...selepas dirawat oleh Din, budak tu ada petanda kena demam denggi..so apa lg,din kol ambulan la tuk bw ke hospital...actually budak tu berada di blok jagaan Ali, so dia la kena bersama budak tu ke hospital...

--->Memndangkn Ali baru 1st time nak hndle bnda tu(aku pun 1st time gak..hehhe), so dia ajak la aku skali naik ambulan tu..aku ikut la gak...tu la 1st time naik ambulan..sronok wooooo....pening kpala aku,laju bebenor pok mat bawa...terasa mcm aku plak yg skit time tu..budak tu slamber jer...haha...kitaorg sampai kat bhgian kecemasan dlm kul 10.40mlm...time tu ramai tul la pesakit2..mcm2 ragam ada...proses tuk trima rawatan pun sgt bnyk n lambat(dah namanya kecemasan..ada ke sekejap..haha)....so aku n Ali la yg setia menuggu budak tu dari awal smpai akhir....korang tau x brapa lama kitaorg duk tggu dari 10.40mlm sampai la 3pagi.....mak aiii lamanyaaaa...mnyesal aku ikut...nak merasa naik ambulan la kononnyaaa...padan muka aku...ahhahaa...

NotaKaki: Tahniah la buat pasukan kelantan yg berjaya mnjadi juara piala malaysia...

5 comments:

Izzatul Huda said...

wahhh~~~ menarik tu.
pasni mesti lg byk pangalaman2 baru menjaga student ni...;)
takpelah abg nik, susah payah pun dah tanggungjawab kot....hehe.

angloko said...

gile babas punya lama.. kalu betul2 kecemasan camtu gak ke ekk.. contohnya org kena langgar ke.. mau mati dulu org tu br bleh rawatan... hehehe..;p

luqman said...

update gak blog abg nik.leh r wat knduri..angah bila lagi???

zoncapriku said...

Huda-tul tu satu pengalaman yg berhrga n mnjadi tggungjawab tuk mnjaga kebajikan diorg tu..hehe

Ang-tuk kecemasan,ada 3 warna...kalo merah tuk tu yg tenat, kuning tuk separa tenat n hijau tuk kecemasn yg biasa2...budak tu tergolong dlm hijau so masa menunggu adlah lebih 90minit..kalo kuning dlm 30 minit n merah,serta merta diorg rawat...

Luqman-nak buat kenduri apa ni??abgnik duk tggu ni...lambat lg ke nk buat?hahahaha

luqman said...

abg nik r buat knduri smpena update blog ni~