Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

26 October 2009

Zon-Lelaki,Cinta dan Air mata

Ketika dlm bas dari LCCT ke KL Sentral,pd masa tu kami baru jer sampai dari KT ke KL tuk pegi ke Genting Highland pada keesoknnya...

xx:Abgnik,kalo saya nk balik ke KT esok pg,ada x bas?
Aku:Huh?napa plak nk balik esok?kita kan baru jer sampai KL..
xx:Saya ada hal yg perlu diselesaikn dan ianya tersgt2 ler penting..
Aku:Abis tu kalo kamu tahu ada keje nak buat,knapa kamu dtg gak..
xx:saya x mahu merosakkn perancangan korang tuk g genting..
Aku:kami kn pegi ramai2,apa lak pikir cmtu...apa sebenarnya masalah kamu ni,bgtau la,mana la tau abgnik leh tolong...

--memng si xx ni teragak2 tuk bgtau apakah masalah besar tu..setelah lama aku bertnya..

xx:sebenarnya saya nk balik KT tuk memujuk awek saya coz skrg ni dia tgh marah kat saya..
Aku:laaa tu je ke masalahnya...
xx:tapi ni penting tuk sy abgnik,saya amat2 syg kat dia..sy xnk kehilangn dia..
Aku:gini la xx,kalo kamu rasa dgn kamu balik tu ianya boleh selesaikn masalah korang,so balik je la..tp bg abgnik,ianya x akan dpt diselesaikn secepat mgkin..kamu balik letih2 tp masalah still x selesai n kamu pon rugi xleh join kitaorg g genting..
xx:tapi kalo sy balik,maybe awek sy tu akan terharu coz sy sanggup balik demi tuk selesaikn masalah kami..
Aku:Maybe la..kalo x,cmner?baik kamu join je kitaorg g genting esok..so sekurang2nya kamu akan lupa sekejap masalah kamu tu..pasal awek kamu tu,time kamu balik nnt still boleh selesaikn masalah tu kan? dan kalo la dia betul2 sygkn kamu,dia akn maafkn kamu..jgn risau la xx, semuanya akn ok nnt..
xx:tapi sy sgt2 risau akn kehilangn dia..sy x sggup kalo ianya terjadi..
Aku:jgn ler terlalu over sgt dlm percintaan ni..jgn bg kasih syg kamu tu 100% coz kita xtau dia akan bg kasih syg dia brapa %...so skrg ni xyah la pk apa2..bnyk2 bersabar dulu..esok time kat genting kamu main la puas2 biar ilang semua perasaan resah tu...

--Akhirnya si xx senyap jer dan aku berjaya memujuk dia supaya x balik ke KT esoknya...time sampai kat Kl sentral,member kitaorg dtg ambik n kitaorg g mkn kjp...time mkn tu si xx sgt2 ler senyap n menampakkn dia mmpunyai masalah...semua org dok tnya n aku just senyap jela,xnk crita apa2 kat diorg...lepas mkn kitaorg g umah akak Lily tuk mnginap...sebelum tido,aku sempat lg bg sedikit nasihat kat si xx ni(cam pakar cinta lak,hahah)...

--Keesokkn harinya kami bertolak ke genting dari terminal putra kul 9.30pg..sampai je kat sana aku ajak si xx ni main semua permainan yg extreme supaya dia enjoy n lupa akan masalah tu...n aku amat berpuas hati coz tgk si xx ni gembira jer memanjang,so bg aku mebi mood dia dh ok kot...habis jer main dlm kul 6.30ptg,kami pegi ler mkn kat kfc...semua org tgh rancak bercakap,termasuk la dia n dia kuarkn gambar yg dia beli time main td,so aku mntak satu nk tgk....tiba2 dia MENANGIS!kitaorg sgt2 ler terkejut...dah ler kat org ramai...

--Mebi dia dh pendam perasaan dia tu kot n dia betul2 xleh tahan,sebb tu dia menangis..kesian plak aku tgk...sungguh kuatnya penangan CINTA dlm hidup dia tu,sekebal2 hati seorg lelaki untuk menangis,akhirnya tewas oleh cinta.




Nota Kaki:Aku mengharapkn agar si xx tabah n terus tabah..bunga bukn sekuntum..hehhe

3 comments:

tuan_arian said...

fuh
nak wat buku r.....
yap...donno wat to say...
mung kena tlg dia tue...

zoncapriku said...

Aku tolong nasihat je,hahahaha

ciktutor said...

100% cintaku...*nyanyi2 lagu dangdut*