Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

28 October 2009

Zon-Bila wanita memandu

Bila pompuan memandu,hehehe...

video

Nota Kaki:Berhati2lah dgn pemandu pompuan,hahahha jgn marah..

26 October 2009

Zon-Lelaki,Cinta dan Air mata

Ketika dlm bas dari LCCT ke KL Sentral,pd masa tu kami baru jer sampai dari KT ke KL tuk pegi ke Genting Highland pada keesoknnya...

xx:Abgnik,kalo saya nk balik ke KT esok pg,ada x bas?
Aku:Huh?napa plak nk balik esok?kita kan baru jer sampai KL..
xx:Saya ada hal yg perlu diselesaikn dan ianya tersgt2 ler penting..
Aku:Abis tu kalo kamu tahu ada keje nak buat,knapa kamu dtg gak..
xx:saya x mahu merosakkn perancangan korang tuk g genting..
Aku:kami kn pegi ramai2,apa lak pikir cmtu...apa sebenarnya masalah kamu ni,bgtau la,mana la tau abgnik leh tolong...

--memng si xx ni teragak2 tuk bgtau apakah masalah besar tu..setelah lama aku bertnya..

xx:sebenarnya saya nk balik KT tuk memujuk awek saya coz skrg ni dia tgh marah kat saya..
Aku:laaa tu je ke masalahnya...
xx:tapi ni penting tuk sy abgnik,saya amat2 syg kat dia..sy xnk kehilangn dia..
Aku:gini la xx,kalo kamu rasa dgn kamu balik tu ianya boleh selesaikn masalah korang,so balik je la..tp bg abgnik,ianya x akan dpt diselesaikn secepat mgkin..kamu balik letih2 tp masalah still x selesai n kamu pon rugi xleh join kitaorg g genting..
xx:tapi kalo sy balik,maybe awek sy tu akan terharu coz sy sanggup balik demi tuk selesaikn masalah kami..
Aku:Maybe la..kalo x,cmner?baik kamu join je kitaorg g genting esok..so sekurang2nya kamu akan lupa sekejap masalah kamu tu..pasal awek kamu tu,time kamu balik nnt still boleh selesaikn masalah tu kan? dan kalo la dia betul2 sygkn kamu,dia akn maafkn kamu..jgn risau la xx, semuanya akn ok nnt..
xx:tapi sy sgt2 risau akn kehilangn dia..sy x sggup kalo ianya terjadi..
Aku:jgn ler terlalu over sgt dlm percintaan ni..jgn bg kasih syg kamu tu 100% coz kita xtau dia akan bg kasih syg dia brapa %...so skrg ni xyah la pk apa2..bnyk2 bersabar dulu..esok time kat genting kamu main la puas2 biar ilang semua perasaan resah tu...

--Akhirnya si xx senyap jer dan aku berjaya memujuk dia supaya x balik ke KT esoknya...time sampai kat Kl sentral,member kitaorg dtg ambik n kitaorg g mkn kjp...time mkn tu si xx sgt2 ler senyap n menampakkn dia mmpunyai masalah...semua org dok tnya n aku just senyap jela,xnk crita apa2 kat diorg...lepas mkn kitaorg g umah akak Lily tuk mnginap...sebelum tido,aku sempat lg bg sedikit nasihat kat si xx ni(cam pakar cinta lak,hahah)...

--Keesokkn harinya kami bertolak ke genting dari terminal putra kul 9.30pg..sampai je kat sana aku ajak si xx ni main semua permainan yg extreme supaya dia enjoy n lupa akan masalah tu...n aku amat berpuas hati coz tgk si xx ni gembira jer memanjang,so bg aku mebi mood dia dh ok kot...habis jer main dlm kul 6.30ptg,kami pegi ler mkn kat kfc...semua org tgh rancak bercakap,termasuk la dia n dia kuarkn gambar yg dia beli time main td,so aku mntak satu nk tgk....tiba2 dia MENANGIS!kitaorg sgt2 ler terkejut...dah ler kat org ramai...

--Mebi dia dh pendam perasaan dia tu kot n dia betul2 xleh tahan,sebb tu dia menangis..kesian plak aku tgk...sungguh kuatnya penangan CINTA dlm hidup dia tu,sekebal2 hati seorg lelaki untuk menangis,akhirnya tewas oleh cinta.




Nota Kaki:Aku mengharapkn agar si xx tabah n terus tabah..bunga bukn sekuntum..hehhe

Zon-Galeri di Genting







































Nota Kaki: Sapa2 yg stress tu, boleh la korang g jln2 kt genting...best.

25 October 2009

Zon-Birthday Azan


Just nak ucapkan happy birthday buat housemate aku--->AZAN. Moga panjang umur n sentiasa berjaya dlm hidup..
Nota Kaki: Masa adalah cepat berlalu, moga kita cepat juga buat keje..hehhee

24 October 2009

Zon-Genting Highland

Saat dan ketika ini aku baru jer sampai umah sewa dari KL/genting. Satu pengalamn yg paling best coz dpt bercuti kat genting bersama teman2 n junior2..kitaorg dok genting dari kul 10am-8.30pm..tersangat ler enjoy kat sana..hampir semua permainan yg mengerikan aku main,yg paling tersentap adalah space shot...fuhhhhhh xtau aku nk crita cmner,mmggg dahsyat..hahahhaa...apa2 pun aku nak ucapkn berbanyak-banyak terima kasih buat LILY coz bnyk membantu kitaorg dari segi penginapan coz kitaorg stay umah kakak dia,bilik aku n santana ala2 hotel plak tu,walaupun pada mulanya aku jangkakn just tido kat ruang tamu jer(sudah memadai)...thank again Kakna n famly..thank juga buat Irwan coz membantu kitaorg dari segi pengangkutan...Thanks juga buat Lily,Aimi,Lin n Santana coz bersama2 dgnku untuk berhibur,hehhehhehe..
Nota Kaki:Gambar2 time kat genting akan aku upload pd entry berikutnya coz skrg sgt2 penat n aku nk tido...

22 October 2009

Zon-Bersosial

Macam over la plak tajuk entry kali ni,lantak la.hahahahha...Malam ni kitaorg akan pegi ke KL. Pagi esok plak ktorg akan ke Genting Highland n pagi lusa plak kitaorg akan g ronda2 area KL..sebenarnya kitaorg dah lama rancang tuk g genting ni n tiket pon dah book lama dah..so rasa sgt2 xcited...dah lama aku x pergi berhiburan/bersuka-ria...harap2 semuanya akan ok nnt,yezzzaaaa...




Nota Kaki:Ni adalah agenda yg aku ckp pd entry lepas..

21 October 2009

Zon-Cuti

Hari ni aku dah berada kat umah sewa semula setelah hampir seminggu aku bercuti(cuti yg aku buat sendiri,hahaha) kat kampung halaman...kalo ikut kn hati aku nk smbg cuti kt kmpung sampai sabtu depan,tapi coz ada agenda nk buat mlm esok,terpaksa la mai awal..hehehe...apakah agenda itu??tungguuuuu....hihiihi..


-Lagu2 Ungu mmg best bangat!!-

Nota Kaki:Bercadang nak g gunting rambut je lepas ni...

15 October 2009

Zon-Atashinchi


Akhirnya habis gak marathon drama japan ni...Atashinchi no Danshi...crita yg mengisahkan seorang gadis yg tiba2 dilamar oleh seorng pakcik yg kaya raya supaya mnjadi istrinyaa selama 1 bulan shaja coz dia akan meninggal dunia selepas itu...pakcik tu ada 6 org anak angkat lelaki...so selepas kematian pakcik tu,gadis tu terpaksa berdepan dgn 6 jejaka2 aka anak tirinya itu...6 org adik bradik tersebut mmg tidak sekepala n suka wat hal masing2..so tugas gadis tu adalah untuk menyatukn mereka..so sapa2 yg x tgk lagi,silaknla tgk ya...best...nnt jejaka2 tersebut berebut2 suka kat gadis tu n mcm2 hal berlaku..tu baru sikit sinopsis crita ni n korang kena tgk sampai habis coz baru korang akan terkejut nnt...hehehhee.bereh...
Nota Kaki:'Machinery city and seven wariors' -->kata kunci penting dlm crita tu...

13 October 2009

Zon-Malas

Hari ni malas gila nk g lab..xtau napa..perasaan malas tu semakin menguasai diri aku ni...so disebbkn aku nak mntak t.tgn Dr.ikmar so aku terpaksa la masuk gak dlm kampus..tu pon pukul 1 lebih baru masuk..ahha...so aku pegi jumpa Dr.ikmar kul 3.30..pastu Dr.ikmar suh aku tolong pnjmkn buku kat libry...so lepas dah pnjam tu aku hntar buku tu kar Dr.ikmar...aku nak tnya pasal thesis aku,aku segan..yelaaaa dia kan skrg ni tgh mode bersedih...tiba2 dia ckp thesis aku tgh di-review oleh Dr.wan khairul plak...aiii bila la siap agaknyaa ek..Sem ni dah hampir nak habis,,risau gak ler...xper laaa,sekurang2nya bnyk sikit diorg leh betulkn thesis aku tu...so lepas g jumpa Dr.ikmar,aku g jumpa plak ngn co-supervisor,Dr.Zamri tuk menanyakan chapter 1,2,3 yg sedang dia semak...nasib baik dah siap...Tapi Dr.ikmar dah bg Warning td, dia ckp sebelum grad dia nak satu paper...aiyaaaa...akan ku usahakan jua..chaiyok2!!



Nota Kaki: Tgh tengok crita kat TV3...crita Bunian...

Zon-Undangan vs jemputan

Semalam aku telah kebilik En.sontang tuk mntak tnda tgn dia untuk claim bulan 9..pada awalnya nak g sekejap jer..aku g dlm pukul 4.30ptg...tp tiba2 plak terperamah ng dia..sampai kul 6.20ptg dok bilik dia...mcm2 aku bersembang..mula2 tu dia mntak tolong aku mcm mana nak tulis equation dlm ms.word..dia nak buat soklan final..so aku tolong ler keluarkn equation editor yg ada dlm ms.word tu..lepas tu dia mula bertanya mcm2 pasal malaysia kat aku ni coz dia org indonesia...tnya sal parti la..ttg bahasa la..pasal institusi diraja la..pasal kenapa siti nurhaliza dpt datuk sedangkn dia pompuan..mcm2 la...aku main jwb jer,bukn aku xpert sgt pon,yg penting YAKIN!..hahaha...so berbalik pd tajuk entry tu...dia ada tnya aku apa beza undangn ngn jemputan(ni khas untuk majlis kawin)..so aku jwb ler,lebih kurang jer maknanya,matlamatnya adalah untuk mengajak kita ke sesuatu majlis/acara(betul ke x,ek??ahhaah)...dia ckp plak kalo kat indon...kalo undangn,makanya dia akan pegi makan jer tnpa bayar apa2,xyah bg apa2 sumbgn pon...kalo jemputan tu baru kena bayar/bagi sumbagn.....so aku jwb balik,kalo kt sini..jemputan or undangn tu bergantung pd tuan umah ler..tp kebanyknnya kita akan bagi duit ler sebagai sumbngn...rupa2nya kat indon ni perkataan mcm tu pon membawa erti yg berlainan ek...


Nota Kaki:baru selesai menonton episod 1-4, Atashinchi No Danshi...esok smbg plak..ahak

12 October 2009

Zon-Bencana alam

Lately ni mcm2 bencana alam yg kita dgr telah berlaku seluruh dunia...ribut pakma la..gempa bumi la..So sebenarnya tu adalah amaran2 buat kita semua...keadaan dunia semakin dah x stabil...kat Terengganu ni pon,hampir tiap2 mlm hujan n ribut petir...kdg2 aku risau gak ler coz umah sewa aku ni dok betul2 tepi pntai...harap2 x terjadi apa2 bencana la berlaku kat sini or malaysia..aminnn..tiba2 plak entry kali ni mode keinsafan..hahhaa..xda laa...skrg ni kan slalu jer ada info pasal bencana kat PADANG...so tgk berita2 pasal diorg tu boleh mmbuatkn aku insaf sekejap(kejap je laaa,ahak).. Enjoy la lagu opick di bawah ni..sgt2 syahdu n membawa keinsafan..


Nota Kaki: Baru jer lepas hujan n ribut petir ni...baru jer leh online..

10 October 2009

Zon-Seminar Postgraduate UMT 2009

Fuhhh lega rasanyaaa bila dah abis present kat seminar td..time present td aku dok dlm group kimia coz pelajar dr jabatn fizik ada 2 org jer..so terpaksa la menumpang bilik bidang2 lain..hehhe..so agak nerves ler coz aku ada present pasal FTIR..dah ler panelnya adalah Prof madya Ku halim Ku bulat,DR.wan khairul n Dr.Zulhilmi...mmg kecut perut aku time present...nasib baik aku x ditanya soklan2 yg pelik...just Dr.wan khairul tegur pasal background slide aku jer coz nmpak gelap..actually slide aku dah ok,cuma komputer dlm makmal kuliah jer yg pudar sikt skrennya....so aku just senyum n angguk2 jer..hehhe...

Nota Kaki:sambil2 menonton TV3 pasal kejadian tanah runtuh/gempa bumi kat PADANG...sedihnyaaa tgkk...moga2 dijauhkn semua tu..aminn..

09 October 2009

Zon-Birthday ADIK

Hari ni besday adik yg ke 17...So selmat hari lahir tuk adik..moga2 terus cemerlang dlm apa jua yg adik buat...Good luck tuk SPM tahun ni...



Nota Kaki: Takziah buar Dr ikmar(my Supervisor) di atas pemergian ayahnya ke Rahmatullah..Al-Fatihah buat ayahnya...

08 October 2009

Zon-Jamuan raya..

7/10/09 lepas kitaorg student2 master n staf makmal jabatan fizik ada buat jamuan hari raya..majlis mula dari kul 1...tp macam kurang best je tahun ni coz my SV just dtg kejap jer coz dia terkejar2 tuk naik flight nak balik KL coz ayah dia sakit...apa2 pon moga2 ayah dia cepat sembuh nnt,aminn...Thank juga kat Aimi coz dia la tulang blakang tuk mmbuat majlis ni...dia la byg bnyk bertungkus lumus menyiapkn semuanyaaa...thank sekali lg tuk aimi...ni adalh tahun kedua kami buat..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...



mmmmm sodapnyaaa makan...

kek,kuih raya...

mana lagu raya ni....

Kak Liza,Aimi,Lily


posing jgn x posing..ahak..



Nota Kaki:Baru balik dari Kopitiam ngn Aimi n Baie...thank Baie coz blanja..

06 October 2009

Zon-Claim


Mnyesal aku x semak betul2 form claim aritu....napa la cuai sgt aku ni...td time g ambik check,napa la duit aku ni berkurang dari sepatutnyaaa...so aku tnya la akak tu...so dia semak la satu persatu fail dia...tup2...masa yg aku isi tu salah....ada ke patut,aku tulis dari kul 10pagi sampai 12tghari adalah 3jam....aiii sia2 blajar math....hahahaa...sepatutnya aku tulis 1000-1300....ruginyaaaaaaa......x kira laaaa..apa2 pun aku akn berusaha untuk mndapatkn balik duit tu semulaaaaa...hahahhahahahahahhahahahaa...lebih kurang RM300 lg...bnykkkk tu...claim tuk bulan ni,aku akan semak betul2...bnyk tul dugaan skrg ni...sabar2...
Nota kaki:kecuaian membawa padah...hahahah

05 October 2009

Zon-After raya..

Raya dah masuk 2 mggu dah...so lama dah aku x update blog ni kerna xder mood..hehehe..So lepas raya ni mcm2 terjadi kat aku(mcm la bnyk sgt)....

1-Balik2 jer ke rumah sewa n aku buka mail...pihak GS suh bg slide tuk presentation kat seminar siswazah 09...pelik tul ler..slalunya time nak prsent baru ler bawa slide tu....kalo x hntar diorg x bg join seminar tu...mak aiii saja nk menmbah2kn beban aku la tu...bg aku seminar siswazah ni sgt2 kelam kabut n mnyebbkn aku kelam kabut gak..tension tulll...

2-Buka plak email lain....trusssss sedihhhh....jurnal yg ke-2 aku hantar kena REJECT plak...sgt2 ler geram n sodisssnyaaaa...

3-Mmndangkan aku jd demostator sem ni n budak2 undergrad pon dah nak FINAL dah..so aku terpaksa la marking lap report diorg yg berlambak2 itu...En.Sontang pon dah minta markah diorg...so bertungkus lumus la marking 144lab report..dah nk termuntah dah baca lab report...nasib baik siap gak...ada la beberapa group yg x hntar lg lab report yg last,so senang citer aku trus bg 'KOSONG' jela...malas dh aku nk tnda..sapa suh lmbat lg...

4-Hai sabtu lepas hari last aku berpuasa 6..so sempat gak ler berpuasa 6 thn ni..Alhamdulillah...

5-Thank le kat Mai n kak Tijah coz mnjemput aku tuk g open house diorg...w/pun aku ni kwn kpd kwn diorg...thank ya..best sgt2...w/pun aku ni dok senyap jer sepnjang majlis diorg(aku ni pemalu orgnya..ahak)...

6-Time dok open house kt umah kak Tijah, ribut/hujan/petir sgt2 ler kuat....nerves gila...disebbkn itu juga laaaa...2 mlm kami dirumah sewa tidak boleh bermain ternet...So nasib baik hari ni org TM dtg tuk baiki...so ok sudahhhh...hehhee


Nota Kaki:Trus mgupdate blog ni selepas org TM berangkat pulang dari mmbaiki modem td...