Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

30 April 2009

Zon-Mybrute

Tiba2 aku terpanggil,memanggil,dipanggil tuk main game ni...ni pun atas sebab my master yg promote diz game...whos that???dari jauh aku berguru..nun di ausie...Al-kakdijah....its a simple game,no need an extraordinary skill to play...just enter ur brute name,set ur appearance n click VALIDATE..tu jer..ianya semudah ABC...its automatically fighting, n no need to setup anything,just wait n c,whether ur brute win or lost...so if anyone interested,just click here.
hahhaha..sempat lg promote...
Nota kaki: thesis or mybrute??? matilaaa akuuu...hahahha

23 April 2009

Zon-Kemalasan



Tiba2 jer aku rasa cam malas nk g lab arini(23/4/09), so kpala otak dh aim cmtu maka aku x g lab ler...so aku rncang nk wat kijer ler konon2nya,baru jer belek jurnal sikit2 dh rasa ngntuk..almaklum ler wat keje atas katil,meniarap lak tu...so arini aku tidooooo jer..dah ler panas gila cuaca arini so tido pon x ler lena sgt..kul 12 aku baru g mandi n mula buka ym n tiba2 emy bgtau Dr Ikie mai lab..ALAMAK! time aku x dtg ler dia nak wat lawatan ilmiah..nasib baik emy sempat cover aku...hehhee..thank emy...kul 12.3o aku ajak emy,lin n san g mkn kt PAK LONG coz segan ler nk g mkn sorg2...lepas balik dr mkn aku main ternet..tiba2 aku xcited nk tgk Britains Got Talent so dlm beberapa peserta aku amat kagum n minat ngn 3 calon yakni Susan Boyle, Flawless n Shaheen Jafargholi - 12 Year Old



Susan Boyle


Flawless


Shaheen Jafargholi - 12 Year Old

so kalo korg nk tau ngn lebih lnjut pasal diorg sila la ke youtube. sedar x sedar x pon ptg..maka sia2 la saja masa aku arini...

Nota kaki: Sakit kepala n leher coz tido bnyk sgt ptg td...padan ler muka aku..huhuhu

22 April 2009

Zon-Kechantekan.

Semenjak 2,3,4 menjak ni,kecantikan menjadi satu isu yg besar buat penghuni rumah banglo di taman pesisir pantai..kalo bulan april ni terkenal ngn bulan check gigi free yg di sponsor oleh colgate,tapi bulan april bg penghuni banglo taman pesisir pantai adalah bulan kechantekan...so memndangkan member2ku sudah pun mngenengahkan isu ini dlm blog diorg,so aku pon xcited tuk mngupas isu ini tp dngn subtopic yg lain..so isu aku kali ni adalah TEKNIK KECHANTEKAN..semalam aku ada menonton TV mngenai cara2 tuk mnchantekan rambut..nama program tu adalah New York Haircare..aku amat teruja skali menengok program tu, best giler..6 jam aku bersengkang mata tuk memahami teknik2 yg diorg tunjuk..mmg lama gila program tu..so aku malas nk berceloteh lebih2 kt sini,aku mau kongsi ngn korang cmner nk makeover rambut korang tuk jd chantek..aku sempat snap pic kt TV tuk dikongsi bersama..ni khas tuk LELAKI sajok k, pompuan just leh baca jek,jgn TIRU coz x baik tuk aurat anda..hehhe...so teknik2nya adalah seperti berikut:



STEP 1: Rambut anda mesti dicuci terlebih dahulu supaya ianya berada dlm keadaan segar dan supaya nnt tiada contaminate terjadi.


STEP2: selepas itu rambut hendaklah dibungkus supaya jangkitan kuman tidak berlaku..

STEP3: Kemudian rambut dikeringkn supaya menjadi kembang semangkuk,kalo x kembang cmni maka proses berikutnya anda tidak boleh buat lg,so sila ler repeat step 1 n step 2 k..

STEP4:Kepitkan rambut supaya ianya mnjadi toncang yg cantik.


STEP5:selepas ditocangkan,sapukan minyak zaitun supaya rambut mnjadi lembut seperti sutera.


STEP6:Stimkan pula rambut td supaya akar2 rambut mndapat khasiat minyak zaitun sepenuhnya.

STEP7:selepas itu, rambut dibiarkan seketika supaya akar2 rambut mnjadi stabil, selpas 15minit maka rambut hendakla dicuci sekali lg untuk menyingkirkan akar2 rambut yg usang.

STEP8:Last sekali maka bermulala fasa yg dipanggil fasa iron..step ni adalah step penting n perlu dibuat berhati supaya tngn anda tidak melecur nnt...menampakkn adik puteri islam itu amat teruja sekali melihat penampilan baru yg ingin dibuat oleh pekerja New York haircare.
Tadaaaaaaaaaaaaa...lihat la hasilnya..marvellous...

So itulah sedikt sebnyk ilmu yg aku tonton kt TV tuk dikongsi bersama..siaran ni adalah limited sgt2..sebab tu ler aku publishkn benda ni..harap2 aku x disaman oleh pihak New York Haircare..untuk maklumat lanjut pasal NYHC ni sila la ke laman web
http://www.newyorkhaircare.com/


nota kaki:gambar model dlm tv tu aku terpaksa blurkn supaya nnt aku tdk disaman oleh beliau coz aku x minta izin dia pon..lagipon mana aku kenal dia.hihihi


20 April 2009

Zon-balik kampung....

Dah hmpir sebulan aku x balik kmpg,so weeknd aritu aku balik lerr..mcm2 yg terjadi kt kmpg sebenarnya..yg terbaru rumah org kmpg aku hangus terbakar..nasib baik xder org kt umah time tu..so mmg x tggal apa2 pun,termasuk ler motor yg diorg baru beli,turut sama tekorban..so setelah dikaji n diselidik,puncanya adalah iron x tutup..so ingatlah wahai member2ku sekalian,pastikn semua suis tertutup bila nk kuar umah ek..ptg sebelum aku nk dtg balik ke umah sewa,aku tgk jiran aku dukung baby dia yg baru lahir aritu...tapi skrg ni dh besar la sikit budak tu..tp sejak dia lahir aku x pernah tgk baby tu pun..so aku pggil ler jiran aku tu coz aku nk tgk baby tu...comel tu baby dia tu..

sempat ler pegang si baby ni..comelnyaaaa...nasib baik dia baby yg baik..x menagis pun..hhuhu..
hopefully anak aku comel cmni..hihihi..verangannya oiiiii....

nota kaki: sambil mkn roti bakar n air susu yg azan buat..thank azan..dah ler dia tolong basuh mr.add ptg tadi..jasamu totap ku kenang..

15 April 2009

Zon-Ku pasti terhibur

Kelesnya tajuk entry..kakakak...ada banyak perkara yg boleh mnyebabkn aku terhibur dan kadang2 ianya akan mngurangkan ketensionan aku...aku sangat terhibur pabila melihat aksi2 member2ku takut LIPAS,MENGKARUNG,CICAK,KATAK...ada yang anti KUCING...jika spesis2 ini muncul ditempat mereka duduk,maka bermulalah aksi2 yang melucukan...terlompat2..naik atas kerusi dgn muka yg amat cuak..gunakan penyapu sebagai senjata...tersangat CUTE&LUCU telatah diorang ni...aku sgt terhibur ngn aksi2 mereka ini..hahahhaha..aku juga sgt terhibur jer kalo melihat aksi artis2 yg x hingat lirik bila menyanyi or tersalah masuk time menyanyi..so far aksi yg paling mghiburkan aku adalah time kakpah,siti n misha menyanyi..part yg kakpah x hingat lirik lagu bunga2 cinta...part ooo WOW.hahahaa.....cerita yang aku paparkan ini xder kaitan pun dgn org yg terdekat ngn aku(tlg cover),ni sekadar nk berkongsi jer,dlm bnyk2 benda yg boleh mghiburkn aku..that one was included..aku xder niat pon nk gelakkn mereka..tapi kalo dh lucu,xleh ler nk tahan2...gelakkan la gak...hihihiihhi...KEJAMKAH AKU..hahahhaa
Nota kaki:Baru jer lepas gelak tgk aksi yoe 'Kegelian' pabila angah menulis kat blakang dia..hahahha..korang memang klakar ler...hihihi

12 April 2009

Zon-Nak cepat habis

Weeknd yang lalu aku x balik kmpg,cdgnya nk wat keje,tapi xler bnyk sgt aku buat..seciput jerk..kalo dah dasar malas tu xleh nk wat cmner dah..huhuhu..apa yg berlegar2 kt kpala otak aku skrg adalah nk habiskn projek master ni dgn cepat,dah naik tension dah ni...tapi semakin aku berusaha nk abiskn,semakin bnyk ler hlngnnya..skrg ni tggal last method tuk aku buat yakni TNM..tapi TNM plak spoil,sepatutnya aku nk run sample tuk 4@5 jam tp x smpai 20minit aku run,tiba2 software tu off sendirinya..nyampeh nguh..aku call suplier tuk tnya apakah masalhnya,tp dia pon xtau..gini ler,just nk untung semata2..so aku try la bomoh2 sikit..aku uninstall balik software tu n aku try download version yg lain kt ternet..Alhamdulillah,akhirnya aku berjaya..rupa2nya version yg latest ni x bagus..terpaksa guna yg kuno gak..hahhaa..

video

So aku harap lepas2 ni semuanya akan berjalan lancar..aminnn..mlm td kak dijah telah pon berlepas ke oz tuk mnyambung phd kt University of New England, Armidale, New South Wales, Australia...aku tmpang bgga ngn dia..so gd luck ler kt kak dijah,walaupon aku br jer kenal dia,dia adlah sorg yg best sgt...tersgt ler klakar..so kalo leh aku nk ikut cm dia,ingin smbg gak phd,x kisah ler kt local pon..yg pnting aku nk ambik phd(master pon aku x habis lg,dh berangn lebih,ahhaha)..

nota kaki:sambil tgk berita TV3 n tggu Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009(sempat lg tu..bila la nk siap keje kalo cmtu,huhu)

11 April 2009

Zon-Seminar postgrad FST

Mgu lepas adalah mggu berhuha-huha je aku rasa...tiba jer waktu malam,ada jer plan nk g mana2..aiii apa nk jd ni..master x siap lg ni..aiii apa nk jd le aku ni...apa2 pun aku just nk share perkara2 yg berlaku mggu lepas..pd 6.4.09 aku ada seminar postgrad FST..daftar pd kul 8pagi..tp turn aku present kul 3.15ptg,so aku just pakai baju biasa je la tuk g daftar..kul 9.30 ada perasmian oleh NC kt DSJ,so aku masuk ler dewan..nak dijadikn citer,aku ngn angah jer pakai baju biasa,angah xpe la dia x presnt,aiii malu gak ler..tp xpela wat dono je..tup2 ada pngumuman suh semua peserta tuk bergambr ngn NC,adoiiiiiiii!!!malunya aku,dh ler aku sorg yg pakai bj biasa,org lain pakai kemeja segala...aku pakai slipar lak tu...so dgn muka x malunya terpaksa la bergmbr gak...dah ler supervisor aku ada..sengal nguh aku!!
Time present aku kena dlm group A..group A ni adalah group BIO...aku ni FIZIK!ntah apa2 ntah dia letak aku dlm group 2..aku tau la just aku sorg je budak FIZIK yg present,so letak ler dlm group engineering ke...so aku la makhluk asing dlm tu...kul 3.15 turn aku present..nerves tu jgn dok citer ler..mmg nk pengsen je aku rasa..anyway thank ler kt YOE,ANGAH ANIS coz bg semngt n sokongn moral kt aku...abis je present semua org senyap...aku heran la..ntah2 aku ckp sorg2 ke apa,almaklum ler aku ni ada penyakit xleh kuatkn suara,elegik la katakn,hahahahah...aku cm tggul kayu jap...so aku assume confirm xder org nk tnya.YES!YES!..tup2..bersepah soklan tnya aku,hampes nguh..dah ler jwpn aku ni telah me-laser sorg lecturer ni...sory ek Dr.Aziz..hehehe...terkeluar plak perkataan ''if u concern of my presentation previously"..kejamnyaaaa aku ni...kerna mereka2 inilah yg mnyebabkn aku la yg paling lama present.huhuu..lebih kurang kul 4.30 perasmian penutup seminar..akhirnya abis gak ler..lega sgt...

01 April 2009

Zon-Hati dan perasaan..

Tajuk entry cam jiwang jerk bunyinya..tapi xder apa2 pun sebenarnya..tiba2 hati aku ni terdetik tuk menulis atas tajuk itu...hati dan perasaan ni begitu susah tuk dimengerti..begitu susah tuk diramal,apatah lagi kalo hati dan perasaan org lain...ntah apa yg aku nk merapik ni pun aku x tau...semenjak dua menjak ni..aku semakin terkeliru ngn hati dan perasaan aku ni...aku tgk mmber2 aku,begitu senang tuk bercinta,lepas putus ngn si A,tup2 couple plak ngn si B..senangnya diorg ni....aku niiii ntah bila ntah nk berpacaran...bila hati aku dah suka pd seseorg ni,aku x yakin la plak samada dia tu suka aku ke x...aku lgsg x nmpak apa2 petanda yg dia suka aku.....mmmm ntah le...serius aku ckp..aku ni bukan seorg yg romantik kot...aku x reti nk wat romantik camner n penting sgt ker romantik2 dlm percintaan ni...setelah berkahwin ok la kalo nk beromantik pon...tapi tu terpulang la pada individu..(matilah aku,xder pompuan yg nak la kalo aku ni camni,huhuhu)..

Aku sentiasa berdoa padaNYA agar aku dikurniakan seorang wanita yg boleh mmbuatkn aku gembira,boleh menerima aku seadanya,x sombong n ego,saling percaya n mmpercayai...jenis aku ni bukan la memilih sgt pon,asalkn si dia suka pd aku n ihklas nk bersama aku..aku tau diri aku ni x sempurna mana pon, so x perlu nk memilih yg sempurna..bak kata org cermin diri sendiri dulu ler,hahahha....

**tuk kak dijah..thank 4 everythg...terutama kata2 hikmahmu...gd luck ler kt tempat org n semoga jumpa lagi nnt n leh melontar jamrah lg..hehhee