Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

22 April 2009

Zon-Kechantekan.

Semenjak 2,3,4 menjak ni,kecantikan menjadi satu isu yg besar buat penghuni rumah banglo di taman pesisir pantai..kalo bulan april ni terkenal ngn bulan check gigi free yg di sponsor oleh colgate,tapi bulan april bg penghuni banglo taman pesisir pantai adalah bulan kechantekan...so memndangkan member2ku sudah pun mngenengahkan isu ini dlm blog diorg,so aku pon xcited tuk mngupas isu ini tp dngn subtopic yg lain..so isu aku kali ni adalah TEKNIK KECHANTEKAN..semalam aku ada menonton TV mngenai cara2 tuk mnchantekan rambut..nama program tu adalah New York Haircare..aku amat teruja skali menengok program tu, best giler..6 jam aku bersengkang mata tuk memahami teknik2 yg diorg tunjuk..mmg lama gila program tu..so aku malas nk berceloteh lebih2 kt sini,aku mau kongsi ngn korang cmner nk makeover rambut korang tuk jd chantek..aku sempat snap pic kt TV tuk dikongsi bersama..ni khas tuk LELAKI sajok k, pompuan just leh baca jek,jgn TIRU coz x baik tuk aurat anda..hehhe...so teknik2nya adalah seperti berikut:



STEP 1: Rambut anda mesti dicuci terlebih dahulu supaya ianya berada dlm keadaan segar dan supaya nnt tiada contaminate terjadi.


STEP2: selepas itu rambut hendaklah dibungkus supaya jangkitan kuman tidak berlaku..

STEP3: Kemudian rambut dikeringkn supaya menjadi kembang semangkuk,kalo x kembang cmni maka proses berikutnya anda tidak boleh buat lg,so sila ler repeat step 1 n step 2 k..

STEP4:Kepitkan rambut supaya ianya mnjadi toncang yg cantik.


STEP5:selepas ditocangkan,sapukan minyak zaitun supaya rambut mnjadi lembut seperti sutera.


STEP6:Stimkan pula rambut td supaya akar2 rambut mndapat khasiat minyak zaitun sepenuhnya.

STEP7:selepas itu, rambut dibiarkan seketika supaya akar2 rambut mnjadi stabil, selpas 15minit maka rambut hendakla dicuci sekali lg untuk menyingkirkan akar2 rambut yg usang.

STEP8:Last sekali maka bermulala fasa yg dipanggil fasa iron..step ni adalah step penting n perlu dibuat berhati supaya tngn anda tidak melecur nnt...menampakkn adik puteri islam itu amat teruja sekali melihat penampilan baru yg ingin dibuat oleh pekerja New York haircare.
Tadaaaaaaaaaaaaa...lihat la hasilnya..marvellous...

So itulah sedikt sebnyk ilmu yg aku tonton kt TV tuk dikongsi bersama..siaran ni adalah limited sgt2..sebab tu ler aku publishkn benda ni..harap2 aku x disaman oleh pihak New York Haircare..untuk maklumat lanjut pasal NYHC ni sila la ke laman web
http://www.newyorkhaircare.com/


nota kaki:gambar model dlm tv tu aku terpaksa blurkn supaya nnt aku tdk disaman oleh beliau coz aku x minta izin dia pon..lagipon mana aku kenal dia.hihihi


7 comments:

azrullokman said...

encik fizik;

saya adalah teruja melihat siaran rambut ini...
terasa ingin makeover dan menjadi cantek seperti model itu, tp apakan daya, kewangan x mengizinkan..uwaaaaaaa.. nanges!!

zoncapriku said...

tu laaa..nasib baik rambutku ini pendek,kalo x,konpem dh serbu NYHC tu...hahhaha

dijahsaad said...

hensemnye model....*lap idung darah*

-gweENappLe- said...

haahh...
hazzzaaabbbb ny rancangan TV skg smpai 6 jam!!!
time ak dlu 4-5 jam jek...tp kt "chnnel" laen la....
adek putri islam tuh sure pecah mental tgok makeover tuh!!!
msti dia brangan nk jd "elelaki" brambot pnjang!!!!hohohohoh....macam model tuh!!!
sehari lps tu ko x g jengok NYHC tuh buka lg ke x? mna tau dh kaya sgt dpt plggan mllatop..siap cuti sthun!!!!huhuhu...kim slm kt mbr ko yg MUNGKIN iras2 modeel tuh!!!nk kim slm kt model tuh suma org xknl kn?...nk wt cm neee?dhaaaa...apakah-adakah...

zoncapriku said...

Kak dijah:Lap jgn x lap..kang susah lak nk wat phd..huhu

Joe:harusla adik putri islam pecah mental,xcited sgt2...xder sapa2 yg seiras ngn model tu k..ko kena phm tu...hahhahaa

chafizomie said...

step keempat dan kelapan tu gaya eksotik.

ayuh pecahkan dominasi! ngee~

Anonymous said...

keles sgt model die
ala2 arab sgt tutp muka
walau pun ko tutup muke
tapi kuasa MALIKA dapat menegesan nye

XEN