Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

31 January 2010

Zon-Nuffnang

Ni benda baru yg aku belajar(betapa ketinggalannya aku)..semenjak aku join 2,3 hari ni,blog aku semakin dikunjungi oleh bloger2 baru...walaupun diorg masuk sekadar untuk klik2 jer aku xkisah pun n mebi akn ada yg baca gak blog aku ni...apa2 pun buat semua yg baru aku kenal or xkenal or bakal kenal...welcome to my zone...


Nota:Baru balik dari Pakwan kopitiam bersama housemate...terasa nak demam je ni...

28 January 2010

Zon-Jemputan Kawin

Mggu ni aku dpt sms drpd Shawal(mmber skolah menengah),dia mntak alamat tuk dia send kad jemputan kawin....Aiyaaaa buat aku stress tiba2..member2 rapat dh nk kawin!!AKu plak bila lagi????

NotaKaki:Baru balik dari jumpa Ahmad khamsa (member skolah mngah gak) n Istri.. akn dpt baby plak tu bln 5 ni..

25 January 2010

Zon-Tersepit

Sekarang ni aku dlm keadaan tersepit..nak ckp aku x brani...so terpaksa la buat keje tu walaupun hati xsuka/xikhlas....kalo ikutkn hati aku ni..aku nk bebas n bleh mula buat keje baru plak...Fuhhh..susahnya untuk berterus terang....

NotaKaki:Malam ni En.lecturer ajak aku n my junior untuk berkarok...ok gak tu,kurangkn tekanan...

21 January 2010

Zon-Template Baru

Tiba2 mendapat aura untuk menukar template blog ni...skali skala kena la buat perubahan,kalo x bosan jer tgk bnda yg sama.


NotaKaki:Baru balik dari minum2 kat Pakwan kopitiam sambil tu sempat gak menghirup udara 1.30 pagi disekitar pantai teluk ketapang ngn Yoe n Ang

18 January 2010

Zon-Bereh Doh...

Alhamdulillah,berjaya gak hantar thesis walaupun berkejaran kehulu-kehilir mencari Supervisor n Co-Supervisor untuk mengambil t/tangan diorg....tu la nasib ambik lecturer yg berjawatan...SV-KJ Fizik,Co-SV-KJ Kejuruteraan.....dari pagi g kampus tp dpt t/tgn diorg dlm kul 3ptg...mmg letih!!tp syukur la semua dah bereh....cabaran yg mendatang adalah VIVA...tu yg paling takut...tp biarkan dulu ler,yg penting nak tido ngn lena malam ni....hehehe...



NotaKaki:Tapi x merdeka lg coz SV suh wat BATERI plak dah...nak bawa ke pertandingan apa ntah bulan 4 n bulan 8 ni...adoyaiii poning palo den...

15 January 2010

Zon-Penantian II

Alhamdulillah....berkat hari yg mulia ni,doaku termakbul...PENANTIANKU BERAKHIR...Berakhir untuk fasa pertama....fasa2 yg lain tu harap2nya akan ok...Yeahhhh!!!



NotaKaki:Esok akan ke LAB untuk menyempurnakan misi...

Zon-DPLI

Tahniah buat Kerol(member undergrad),naimah n linda(junior2) coz dpt tau tempat mngajar masing2 semalam...semuanya dapat SARAWAK!hahahhahahhaaaaa.....Kaya la korang ek dpt bnyk elaun..tp kalo dpt pedalaman tahap 3 tu bnyk2 bersabar jela...tabahkn hati korang masing2...hehhee..


NotaKaki:Jom solat Jumaat...

14 January 2010

Zon-Penantian

Penantian yang sungguh memenatkan...kdg2 terasa kecewa..kdg2 terasa stress..kdg2 terasa blurr...bilakah ianya akan berakhir???....PENATNYA BERMAIN DENGAN PENANTIAN


NotaKaki:Terasa nak demam la plak...

06 January 2010

Zon-Derma Darah

Harini berjaya gak derma darah coz 2 mggu lepas aku gagal derma coz terlewat...hehee..arini aku pegi ngn aimi,san n lily,tp aku sorang jer derma...tujuan utama aku adalh nk dptkn buku derma darah yg baru jer coz buku yg lama dah ilang...perjalan untuk derma darah tu cepat jer coz xda org...tp time derma darah tu mkn masa yg lama plak coz kesilapan nurse cucuk jarum kat tgn aku...mula2 darah kuar ngn laju,pastu brenti...nurse tu plak terbelek2 beg darah aku,pastu dia tekan2 jarum kat tgn aku..setelah lama dia mencuba,last2 dia pggil mmber dia sorang lg(senior dari dia kot)....member dia tgk jarum kat tgn aku,dia ckp nurse tu cucuk dalam sgt,pastu dia tarik balik jarum tu n masukkn semula...time tu tmpat yg kena cucuk tu dah bengkak n member dia ckp suh letak ais setelah habis nnt...ni kali ke-5 aku derma..sebelum2 ni ok jer,x ler sakit cmni...mmg azab tul derma darah time ni....xper la skali skala ter-azab..hhahaa

video

NotaKaki:Masih teringat pasal kejadian 'TERCURI' kat Pizza mlm semlm...

05 January 2010

Zon-Di-awal Pagi berumur 26Tahun

Terlambat Bangun pagi tuk sembhyang subuh(Thanks Wan coz kejutkan)
Cuaca kat luar still mendung buatkn aku sayu jerrrrr
hurmmmmm sudah 26tahun aku hidupp(tua kah???)
Sepanjang umur aku 25tahun,xtau la apa pencapaian yg aku buat,cam xda jer(Hampehhh tul)
Namun azam diumur baru ini mmg aku akn berusaha untuk sempurnakn...
Apa2 pun aku just nak ckp.....XBESTNYAAAAAAAA!!(dah semakin tua,huhu)
NotaKaki:Xsabar untuk ber-white party mlm ni...

04 January 2010

Zon-1Tahun

-Pejam celik dah stahun aku menulis blog...pada awalnya aku buat blog kat wordpress,tp diatas fktor2 yg tertentu aku betukar ker blogspot..tp aku ni x ler gian mana tuk berblog ni,xda la tiap2 hari 2,3 N3...tp xkisah ler yg penting aku hepi coz dpt tgk/baca balik apa yg berlaku sepanjng thn lepas...
-Tidak terlambt untuk aku ucapkn selamat thn baru 2010 untuk semua....slalunya thn baru ni ler untuk mmbina azam baru....tp aku ni bina jer lebih,bua nya tidak,hahahaa...xper la yg penting ada niat untuk berazam..hikhik...

Notakaki:Gigih tulis blog lepas subuh..slalunya dok tido jer(smngt tahun baru!,hiihih)