Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

17 March 2009

Zon-Semangat yg Hilang

Cikuucak??
Mggu lepas smgt aku tuk tulis tesis sgt berkobar2,semua graf dh aku plot...w/pun result aku dpt lain dari yg sepatutnya,tapi aku truskn juga,kot2 ler result aku ni trend baru...
bila dah semua aku plot,aku g ler jmpa Dr ikmar(my sv) tuk diskuz..bila aku xplain kt dia,dia pun xtau cmner,so dia kol sv dia kt UM Prof Ak Arof,prof tu bgtau mgkin sample aku still mgndubgi air..so dia kol lagi mmber dia kt Uitm,jwpn yg sama gak mmber dia beri...so dia wat kesimpulannya bhwa smple aku tu still ada air lg,so Dr ikmar suh aku letak dlm dessicator slma sbulan n pastu baru test balik conductivity...arghhhh geramnya aku...ada jer yg spoil..tension yg teramat sngt skrg ni...

So semntar tu Dr ikmar suh aku publish kn FTIR dulu,masalhnya ada ker jurnal yg leh trima hnya result FTIR saja,kalo ada pun diorg akn gabungkn ngn result EIS skali...so skrg aku x tau nk wat apa dah...nak run TNM,alat x complete lg...nasib2..mmg nasib aku cmni..fusssssss...

15 March 2009

Zon-Cameron Highland

Cukuucak?
Weeknd aritu aku,angah n yoe g cameron bersama pelajar agrotek 1st year..walaupn aku ni xder kaitn apa2 pun ngn kos tu,tapi muka aku ni dh 2 kali join aktiviti diorg...thn lepas n thn ni..thank k angh coz jmput aku..kitaorg bertolak pg 13/3/09, kira2 kul 6 lebih kitaorg smpai kt cameron...perjlnn yg berbukit bukau ni mmg memenatkn...aktiviti mlmnya plak,just g kt pasar..ada la sikt2 brg yg aku beli..yg paling bestnya time tawar menawar,yg plaing terornya yoe ler...dh ler akak2 indon yg jaga,mcm2 ler kuar dr mulut diorg,time kitaorg mntak tawar..tsunami ler,handsome boy ler...last2 bg gak..huhu..berjaya yoe bodek..huhu...






Pd keesokn harinya kitaorg g wat lawatn ker MARDI,sebelum g ronda2 dlm tu,ada briefing oleh kakitngan MARDI kt student,aku x join pon,huhu...kt MARDI tu ramai gak tuorist japan,semuanya gak berumur,diorg dtg melukis permndgn kt MARDI,cntik gila diorg lukis...sempat gak kitaorg sembg sikit2 ngn diorg..respek gila la kt diorg ni..walaupun dh berumur still lg kemas,sopan,lemah lembut...sronok tgk telatah diorg...mmndgkn aku dh dtg kt MARDI thn lepas,so xder apa sgt aku tgk pom just dtg tuk bergmbr jer..huhu









So lepas jer g MARDI kitaorg singgah kt last destinasi tuk mmbeli belah kali terakhir..kira2 kul 1.3o kitaorg bertolak balik...kul 10mlm kitaorg smpai ler kt umt..tapi satu peristiwa yg paling aku rasa bersalah adalah...aku TERSIKU sorg pompuan..muslimah lak tu...dia dok seat dpn aku..time aku tgh sibuk nk ambik brg tuk turun,ntah cmner aku tersiku dia..kuat lak tu...siannya dia...aku ckp ler sori2..pastu aku trus turun tnpa noleh kebelakang lg...aku still rasa bersalah..aku citer kt yoe n angah time dlm keta..apa lg..gelak besar la diorg...apa2 pon aku mnta maaf le skali lg muslimah,w/pun ko x bc blog ni pun,huhu...

09 March 2009

Zon-Salam Maulidur Rasul 1430H

Cikuuucakk??
Dikesempatan ini,aku ingin mngucapkn salam maulidur Rasul 1430H buat semua umat islam se-antero alam.


Dalam kita berlegar2 di dunia tnpa sempadan ini,sekurang2nya kita luangkn sedikit masa tuk mghayati n mngingati hari yg penuh bermakna buat umat islam semua..tarikh keramat 12 rabiulawal..dari saat itu la cahaya islam mula bersinar dan terus bersinar sehingga sekarang,walaupun ramai umat islam kini tidak sedar bahawa mereka telah memalapkn sedikt demi sedikit cahaya tersebut dek kerana perkembgn teknologi,budaya barat yg kian menular ke dlm hati sanubari umat islam..so sama2 la kita meluangkn sedikit masa tuk Rasullullah S.A.W yang amat kita sayangi dan sanjungi....

video

mlm ni,aku sempat ber YM ngn kak dijah..bnyk gak kami bertaip..aku mmbncgkn pasal masa depan ngn dia..mntak pndgn dia sikit...so timer kasih ek kak dijah dgn setiap nasihat yg diberikan..time ni aku asyik memikirkn masa depan jerk,almkalum ler aku ni x mmpunyai kerjaya lg..risau lak gak...takut2 xdpat keje nnt...so dgn nasihat yg kak dijah bg,sedikit sbnyk dpt aku pk n trus tabah,berusaha tuk trus maju ke depan...thank skali lagi..

08 March 2009

Zon-Sunyi sepi

Cikuuucakk?
Arini aku n santana jer dtg lab..yg lain x dtg coz esok cuti...pg tadi mmg rasa cm xnk g lab..tp sian kt azan nk g kmpus xder org nk hntar, so aku kuatkn smgt tuk bngn n dtg gak ler...lately aku dh mcm ketagih dok main game dlm facebook jer...game pet ler,mafia ler,boling ler..mcm2 ler..sronok gak rasanya...weeknd aritu,aku lgsg x wat keje..asyik dok main game tu jer..aiii apa nk jd dah ni...mana smgt aku ni...meh sini balik cepat!...

video

*Lagu ni ditujukan khas buat insan yg INGIN aku cintai n buat sesiapa saja yg sedang n bakal bercinta diluar sana...layannnn....

Zon Pengaktifan

Cikuuucakk?...
lama nguh aku x mgupdate blog ni...gara2 kena tukar blog ler aku jd malas..ditmbh plak ngn kebizian yg tramat sgt...analisis EIS x siap lg..peningnya kpala den...result plak x ikut Arrhenius law...cmner ni..Dr ikie(supervisor) pun bercuti...nmpak gayanya mggu depan ler gak leh bncg..apa2 pun aku sgt hepi skrg ni coz joe yg tlah lama menyepi dok ngajar kt sabah,kt sekolah saliliran tlh berjy kuhubungi..sian dia..sekolah tu dh ler teraaamat pedlamn..xder air,letrik apa tah lg line tel...nasib baik skolah dia tlh mgaktifkn internet 2 hari yg lalu..so kitaorg leh ler YM...semua pelajar ada lebih kurang 40 lebih..pelajr yg dia ajar hnya 13 org jerk...so aku nk kongsi kn sikt gmbr yg dia hntar..gmbar kmpg n skolah yg dia ajar..

Atap biru yg sebelah kanan sekali adalh rumah yg dia menginap...n bgunan atap biru yg sebelah kiri skali adalah skolah rendah n bgnunan pra sekolah yg dia ajar adalah yg atap merah yg kecik tepi skolah tu...mmm sian jerk kt dia..tp aku bgga coz dia tabah melaksankn tggugjawab demi anak bgsanya...yg paling bestnya,gaji dia RM4800 sebulan..fuyooo..dh ler tmpt tgggal free,mkn free,air free coz air bukit...so gaji masuk free jer..xyah kuar...hehhee

Ni kmpg saliliran tu..ok la udara bersih..xder pncemaran...aku rasa cm nk g jer lawat dia..tp joe ckp kena daya thn yg lebih ler coz naik bot dah 5 jam..pastu terpaksa mnginap dulu kt kmpg org lain 5jam..pastu jln kaki 3jam tuk smpai kmpg tu..dh ler berbukit...ada sanggup???hahhaha..