Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

28 May 2009

Zon-pelik tapi benar

Benda ni dh lama terjadi..tp baru teringat nk share...slalunya kalo kita g kt shoping mall,kt sekitar2 kwsan tu sure ada jer budak2 muda lepak2..kalo x ponn..ada anjing/kucing berkeliaran..tp yg ni 1st time aku tgk live!!!anak2 kak dijah sedang sronok dok bergedik santai kt kwsan tu...klakar2..

Nota Kaki: Kak dijah silalah balik ke malaysia secepat mungkin!!!

26 May 2009

Zon-Present oh present

harini baru dpt tau kitaorg kena g present paper kt UM pd 20 &21 jun ni...submit abstrak n full paper by the end of diz month...parah!!!!!napa la my SV bgtau lambat..semua org dh pening ni....nasib2!!

video

-Khatimah cinta-

Nota kaki:nak kena submit abstrak,full paper,kena submit chapter 1,2,3..kena submit paper tuk jurnal..mati ler!

Zon-Kesunyian

Harini aku g lab cam biasa..harini aku rasa lain jer...rasa cam kesunyian,kesepian..sampai ler saat ini...cam xder mood jer...napa yerk?????
Nota kaki:time ni dok kt pakwan kopitiam...

25 May 2009

Zon-Dugaan

Setiap manusia impikan kebahagian,kesempurnaan dan segala2nya..tnpa kita sedari dlm kita mngejar kesemua itu,kita ada melakukan kesalahan,kesilapan..waima kesalahan n kesilapan itu tidak pernah kita buat,namun bg insan2 yg hatinya 'busuk',TETAP kita disalahkan....BIARLAH MASA MENENTUKAN SEGALANYA.....
Nota kaki: Dugaan yg dtg adalah untuk mematangkan lagi fikiran kita

24 May 2009

Zon-Happy Birthday

Selamat Hari lahir buat sahabatku cikgu Johari NB. Moga2 dgn pertambahan umur ini,ianya akan mnjadikan anda lebih tabah dihari2 yg mndatang, murah rezeki n panjang umur slali.Happy Birthday JOE.

Inilah cikgu joe

Nota Kaki: Moga2 ko slamat tiba ke semenanjung...x sabar nk jumpa ko..

Zon-Perubahan

Sudah lama x menulis ni..PERUBAHAN...begitu terisrat maknanya...mcm2 boleh kita tafsirkan...pd tika n saat ini,aku begitu gembira skali perubahan yg berlaku pd diriku ini..walaupun ianya kecil saja,tp ianya sudah memadai bg diri aku...xperlu aku war2kan secara details disini apakah perubahan itu...apa2 pun thank pd YOE, kerana ko,aku skrg ni lebih berani tuk bergaul n berani tuk kedepan...thank again..walaupun keberanian aku ni,xler berimpak besar namun aku sronok!

07 May 2009

Zon-Undilah

Sama2 kita mengundi Pulau sipadan tuk new 7 wonders...apa2 pon silalah klik disini
Ikutila step2 berikut:


Klik kt VOTE NOW

Isilah mail anda..satu mail 4 satu vote..so sapa ada lebih..sila la vote lebih...

Dah selesai...sila buka mail..pastu klik link dlm tu...tu je..bereh..

05 May 2009

Zon-Ingatlah Hari Ini

Harini aku ber Ym ngn member aku yg nun jauh dipedalaman..cikgu joe namanya..bnyk perkara yg dibincangkan, hal2 kehidupan,hal2 peribadi,hal2 ntah apa2 pon ada..hehhe...dia sempat promote kat aku satu lagu dari kumpulan project pop...lagunya biasa2 jerk,cuma liriknya agak best n bermakna...

Lirik lagu tu aku just fokus pd bhgn korus jerk coz part ni ler yg bermakna
KAMU SANGAT BERERTI
ISTIMEWA DIHATI
SELAMANYA RASA INI
JIKA TUA NANTI
KITA TELAH HIDUP MASING2
INGATLAH HARI INI
KETIKA KESEPIAN MENYERANG DIRIKU
GAK ENAK BADAN
REASH NGAK MENENTU
KU TAHU SATU CARA
SEMBUHKAN DIRIKU
INAGAT TEMAN2KU
DON YOU WORRY JUST BE HAPPY
TEMANMU DISINI

video

Dalam aku ber Ym td..sempat gak aku copy beberapa kata2 dari cikgu joe yg best jer tuk aku baca...

1. "Kita xtahu ape yg ade selangkah dihadapan kita sebenarnya..ia bukan sekadar ape yg kita nampak di depan mata"

2. "tak semestinya perlu ramah-tamah bagai tuk buat org suka berkawan ngn kita..aura hati suci pun mampu menarik org untuk berkawan ngn kita"

3. "Bila aku dah terasing dari dunia n segalanya...aku pasti yang hidup ini bukan la tentang ingin memuaskan apa yg member atau sesiapa saja inginkan..tapi apa yg kita inginkan n apa yang kita mampu lakukan"

Renung2kan, selamat beramal...hehehhe

Nota Kaki: Nak sambung wat kerja plak n thank atas nasihat2mu itu wahai cikgu joharie

03 May 2009

Zon-Tragedi kawen..

Apa2 pun aku ingin mngucapkan TAHNIAH kepada firdaus & nadilah(kakna) coz selamat diijab kabul pada 1Mei2009....untuk maklumat lanjut pasal majlis tu...silalah layari ke laman web berikut-->http://www.yoeyie.blogspot.com/ coz dia adalh org penting pd majlis tu...so apa yg
aku ingin share kt sini adalah tragedi2 hangat yg berlaku sepanjang perkahwinan mereka..




mmg sepadan...pengapit pon sama2 sepadan..hehhe

Yoe sedang mnyiapkn pngntin laki..hebat ar yoe..


Sebelum g umah pngntin pompuan..

Akhirnyaaa sah ler daus jd suami kakna

Tragedi 1-->Tok kadi


Time ni pd 1hbme12009 pd hari akad nikah...aku n yoe terkejar nk g masjid kmpg amer coz takut terlmbt sampai,semata2 nk tgk daus akad nikah...b4 that,thank to amy coz tunjuk jln...sampai jer masjid..huhh xder org ponnn...tersilap kerni...or kitaorg ni teroverrr awalll..hehhee...tggu je laaaa...last2 dtg ler diorg ni...so direct to da point...slalunya pengatin laki ler yg TERlebih akad nikah,ni tak..tok kadi yg lobihhhh 3 kali beb...keles sgt tok kadi...hihihi... tu gara2 x pakai cermin mata n nama kakna pnjang sangt...si daus ni skali lafaz jer..tok kadi lak yg jd camtu...mmmm mcm2 zaman skrg ek...


Tragedi 2-->Sesat


Time ni nak g majlis kt umah pengantin pompuan..mula2 tu kitorg still lg follow..tp disebbkn diorg ni bw keta laju sgt n ditmbh lak jenama keta diorg ni gempak2 blaka...so kompem tertinggal ler...so dgn yakinnya kitaorg follow seorg pakcik yg berserban n bw keta proton saga baru...lama gak kitaorg follow..dlm hati nerves n yakin x yakin jerrr....last2 si pakcik tu membelok tuk masuk ke satu kwsan(tempat mmbeli belah kot)..ALAMAK!! camner ni...kitaorg g teruss jerr ngn muka cuak..dah ler yo jd pengapit...sebahagian pakaian pngntin laki ada dlm keta kitaorg...camner niiii...so sampai ler kt satu simpangggg..kitaorg trus berhenti kt tepi tuk decide,nk g truss or ke kanan...tiba2 ada HILUX kt blakang bg hon n dia belok kanan...so apa lg kitaorg ikut lerrr...lega rasanyaaa..nasib baik ler x sesat...kitaorg berkumpul kt umah paksu daus tuk last preparation...


Tragedi 3-->Kunci patah


Sampai jer kt umah pengantin pompuan,kitaorg bergegas ler tuk berkumpul...tiba2 kasut ke-2 pngntin laki tertinggal dlm keta..so yoe suh ler aku buka pintu keta dia....TUP22222...PATAHHHHHH....ARGHHHHHHH...so yoe ckp..biarknlah dulu coz diorg dh tggu dah..dah ler yoe jd pengapit...terpaksa ler yoe xplain kt daus suh guna kasut yg sedia ada..xyah tukar2...Sian daus...im soooo soriii daus..kt ko gak yoeeee...mmg rasa berslah yg AMAT sgt...lepas jer majlis aku kol emy suh dtg tolong ktorg..nasib baik emy ada kt besut time..so dia bw kitaorg g buat kunci keta baru..nasib baik ler patah kt atas..so leh ler buat..ALHAMDULILLAH...akhirnyaaaa selamat ler...


Tragedi 4--> Katil patah


Kitaorg sewa satu bilik kt besut coz keesokn harinya kitaorg nk bawa pengntin laki balik umah dia semula...kitaorg dpt katil queen,so ok ler coz hnya aku ngn yoe jer..selesa ler...so dlm kul 8 lebih kitaorg g mkn kt sekitar2 kwsn tu jer...lepas mkn kitaorg naik ler semula kt bilik..aku baring2 kt atas katil sambil dok tgk2 gmbar dlm camera..time yoe bgn nk tgk hp dia kot..tiba2..BOOMMM!!!katil runtuh...sakitnya kepala aku terhntuk...apa ni makcik..kiorg sewa bilik makcik,apsal lak katil makcik sediakn ni truk sngt...so yoe tel ler makcik tu..dgn amat terkejut skali makcik tu mndgr brita pasal katil..hihihi...lepas tu kitaorg ditukarkn kt bilik sebelah..dpt katil single...mlm tu yoe pasang movie''WANTED"...sebab bosan x tau nk wat apa..aku pon layannn jerr


Tragedi 5-->Camera buat2 ilang..


Time ni 3hbmei2009..majlis kt umah pngntin laki...aku masuk bilik tuk ambik camera..tiba2 xder atas katil..just ada hp aku jer...so dgn hmpanya aku xleh ler nk capture gambar..dh ler meriah jer pd harini..rugiiinyaaaa...time majlis dh nk habis baru ler jumpa camera tu..rupa2nya ada org TERletak camera tu kt dlm laci...mmmmmm ruginyaaa hariniii...


Nota Kaki: Sungguh mulianya erti persahabatan...