Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

03 May 2009

Zon-Tragedi kawen..

Apa2 pun aku ingin mngucapkan TAHNIAH kepada firdaus & nadilah(kakna) coz selamat diijab kabul pada 1Mei2009....untuk maklumat lanjut pasal majlis tu...silalah layari ke laman web berikut-->http://www.yoeyie.blogspot.com/ coz dia adalh org penting pd majlis tu...so apa yg
aku ingin share kt sini adalah tragedi2 hangat yg berlaku sepanjang perkahwinan mereka..




mmg sepadan...pengapit pon sama2 sepadan..hehhe

Yoe sedang mnyiapkn pngntin laki..hebat ar yoe..


Sebelum g umah pngntin pompuan..

Akhirnyaaa sah ler daus jd suami kakna

Tragedi 1-->Tok kadi


Time ni pd 1hbme12009 pd hari akad nikah...aku n yoe terkejar nk g masjid kmpg amer coz takut terlmbt sampai,semata2 nk tgk daus akad nikah...b4 that,thank to amy coz tunjuk jln...sampai jer masjid..huhh xder org ponnn...tersilap kerni...or kitaorg ni teroverrr awalll..hehhee...tggu je laaaa...last2 dtg ler diorg ni...so direct to da point...slalunya pengatin laki ler yg TERlebih akad nikah,ni tak..tok kadi yg lobihhhh 3 kali beb...keles sgt tok kadi...hihihi... tu gara2 x pakai cermin mata n nama kakna pnjang sangt...si daus ni skali lafaz jer..tok kadi lak yg jd camtu...mmmm mcm2 zaman skrg ek...


Tragedi 2-->Sesat


Time ni nak g majlis kt umah pengantin pompuan..mula2 tu kitorg still lg follow..tp disebbkn diorg ni bw keta laju sgt n ditmbh lak jenama keta diorg ni gempak2 blaka...so kompem tertinggal ler...so dgn yakinnya kitaorg follow seorg pakcik yg berserban n bw keta proton saga baru...lama gak kitaorg follow..dlm hati nerves n yakin x yakin jerrr....last2 si pakcik tu membelok tuk masuk ke satu kwsan(tempat mmbeli belah kot)..ALAMAK!! camner ni...kitaorg g teruss jerr ngn muka cuak..dah ler yo jd pengapit...sebahagian pakaian pngntin laki ada dlm keta kitaorg...camner niiii...so sampai ler kt satu simpangggg..kitaorg trus berhenti kt tepi tuk decide,nk g truss or ke kanan...tiba2 ada HILUX kt blakang bg hon n dia belok kanan...so apa lg kitaorg ikut lerrr...lega rasanyaaa..nasib baik ler x sesat...kitaorg berkumpul kt umah paksu daus tuk last preparation...


Tragedi 3-->Kunci patah


Sampai jer kt umah pengantin pompuan,kitaorg bergegas ler tuk berkumpul...tiba2 kasut ke-2 pngntin laki tertinggal dlm keta..so yoe suh ler aku buka pintu keta dia....TUP22222...PATAHHHHHH....ARGHHHHHHH...so yoe ckp..biarknlah dulu coz diorg dh tggu dah..dah ler yoe jd pengapit...terpaksa ler yoe xplain kt daus suh guna kasut yg sedia ada..xyah tukar2...Sian daus...im soooo soriii daus..kt ko gak yoeeee...mmg rasa berslah yg AMAT sgt...lepas jer majlis aku kol emy suh dtg tolong ktorg..nasib baik emy ada kt besut time..so dia bw kitaorg g buat kunci keta baru..nasib baik ler patah kt atas..so leh ler buat..ALHAMDULILLAH...akhirnyaaaa selamat ler...


Tragedi 4--> Katil patah


Kitaorg sewa satu bilik kt besut coz keesokn harinya kitaorg nk bawa pengntin laki balik umah dia semula...kitaorg dpt katil queen,so ok ler coz hnya aku ngn yoe jer..selesa ler...so dlm kul 8 lebih kitaorg g mkn kt sekitar2 kwsn tu jer...lepas mkn kitaorg naik ler semula kt bilik..aku baring2 kt atas katil sambil dok tgk2 gmbar dlm camera..time yoe bgn nk tgk hp dia kot..tiba2..BOOMMM!!!katil runtuh...sakitnya kepala aku terhntuk...apa ni makcik..kiorg sewa bilik makcik,apsal lak katil makcik sediakn ni truk sngt...so yoe tel ler makcik tu..dgn amat terkejut skali makcik tu mndgr brita pasal katil..hihihi...lepas tu kitaorg ditukarkn kt bilik sebelah..dpt katil single...mlm tu yoe pasang movie''WANTED"...sebab bosan x tau nk wat apa..aku pon layannn jerr


Tragedi 5-->Camera buat2 ilang..


Time ni 3hbmei2009..majlis kt umah pngntin laki...aku masuk bilik tuk ambik camera..tiba2 xder atas katil..just ada hp aku jer...so dgn hmpanya aku xleh ler nk capture gambar..dh ler meriah jer pd harini..rugiiinyaaaa...time majlis dh nk habis baru ler jumpa camera tu..rupa2nya ada org TERletak camera tu kt dlm laci...mmmmmm ruginyaaa hariniii...


Nota Kaki: Sungguh mulianya erti persahabatan...

7 comments:

dijahsaad said...

Bestnye baca entry nik!!! senyum lebar akak dibuatnya!

azrullokman said...

nik...entry ni sgt menarik;simple dan sweet...dont know how to describe actually...heheheh :)
pssst...blog i dh update!

tra said...

apasal katil smpi patah?

sapa kawin nie?

apa ko dh buat yoe.hahahaha

azrullokman said...

katil tu mmg dh uzur dh pon..
abg tra mula la tu nk kontroversi kannnn...huh sudehhh!!!

zoncapriku said...

Sokong2 ko yoe...makcik tu saja nk bang bang boom kita kan...hehhehee

ang said...

nikkkkkkkk... x baik tau...
ngan yoe pn jadi ekkk...
sentap tengok org kawen la tu...
hahahahhaha;p

zoncapriku said...

Hamboi2 angah....blum sempat mula lg dah patah..cmner tu..hahhahahahaa