Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

05 May 2009

Zon-Ingatlah Hari Ini

Harini aku ber Ym ngn member aku yg nun jauh dipedalaman..cikgu joe namanya..bnyk perkara yg dibincangkan, hal2 kehidupan,hal2 peribadi,hal2 ntah apa2 pon ada..hehhe...dia sempat promote kat aku satu lagu dari kumpulan project pop...lagunya biasa2 jerk,cuma liriknya agak best n bermakna...

Lirik lagu tu aku just fokus pd bhgn korus jerk coz part ni ler yg bermakna
KAMU SANGAT BERERTI
ISTIMEWA DIHATI
SELAMANYA RASA INI
JIKA TUA NANTI
KITA TELAH HIDUP MASING2
INGATLAH HARI INI
KETIKA KESEPIAN MENYERANG DIRIKU
GAK ENAK BADAN
REASH NGAK MENENTU
KU TAHU SATU CARA
SEMBUHKAN DIRIKU
INAGAT TEMAN2KU
DON YOU WORRY JUST BE HAPPY
TEMANMU DISINI

Dalam aku ber Ym td..sempat gak aku copy beberapa kata2 dari cikgu joe yg best jer tuk aku baca...

1. "Kita xtahu ape yg ade selangkah dihadapan kita sebenarnya..ia bukan sekadar ape yg kita nampak di depan mata"

2. "tak semestinya perlu ramah-tamah bagai tuk buat org suka berkawan ngn kita..aura hati suci pun mampu menarik org untuk berkawan ngn kita"

3. "Bila aku dah terasing dari dunia n segalanya...aku pasti yang hidup ini bukan la tentang ingin memuaskan apa yg member atau sesiapa saja inginkan..tapi apa yg kita inginkan n apa yang kita mampu lakukan"

Renung2kan, selamat beramal...hehehhe

Nota Kaki: Nak sambung wat kerja plak n thank atas nasihat2mu itu wahai cikgu joharie

5 comments:

azrullokman said...

ko ade problem ke nik?

-gweENappLe- said...

''E.saidatina.A'' kaedahnyaa.....
ermmm...sronok dpt YM scra ilmiah (konon2nya)ng nik rini....dpt tuka pndanagn ttng byk pekara ttg donia ni n isinya....- ia cuma jenisan luahan yg bergema dari satu daerah yg terpencil di hujoong doonia innie....tQ coz sudi kongsi 'omong2an kosong' aku tuh kt blog ko neh.....terharu smpai ke toolang sum2...hehehh.....ciow

zoncapriku said...

Yoe:xder apa2 pon yoe..saja jer..benda kecik hehhee..

Joe:apa yg ko ckp tu agak bernas..bukan omogn kosong..thank

ang said...

2. "tak semestinya perlu ramah-tamah bagai tuk buat org suka berkawan ngn kita..aura hati suci pun mampu menarik org untuk berkawan ngn kita"

btul tu nik.. walaupn ko pendiam kalu ko tulus ikhlas dr ati.. aku percaya org akan nampak n senang ngan kehadiran ko.. xperlu ramah tamah... sokong sgt joe ckp tu...

ape2 pn.. ko ada masalah ke?

zoncapriku said...

Angah: Aku xder masalh ponnn..sembg2 kosong jer ngn joe...xder apa2 ler..