Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

06 August 2009

Zon-Kedai makan


Hari ni aku rajin plak nak puasa sunat n aku just berbuka ngn buah kurma 5 biji n air mineral...so lepas mandi n smayang aku n azan kuar ler tuk dinner....so aku trus fokus ke kedai A...smpai kt sana aku trus duduk n tggu tuk diorg ambik order..tgu punya tggu,x sampai2...azan pon pggil sorg waiter tuk ambik pesanan,tp dia ckp jap lg..so kami tggu ngn sabarnya...hmpir 20minit,x dtg juga...org lain baru jer smpai n waiter tu trus g ambik order diorg..so apa lg,kami pun blah ler dari situ ngn geramnya...dah ler lapar...

so kami pegi plak ke kedai no 2 area kuzsa...so cam biasa ler kami duduk n tggu diorg ambik order...Alhamdulillah,cepat jer dia mai ambik order..almaklum ler kami jer customer yg ada,yg lain tu dh dpt mknan n tgh mkn...tggu punya tggu...30minit berlalu,mkanan x juga sampai...aku tgk customer kedai sebelah,dtg lmbat dari kitaorg,tp dah dpt mknan....naik darah jer aku rasa...nak je aku blah plak...padahal aku n azan jer,napa la lama sgt!!tgh menunggu dgn geramnya tiba2 hujan lebat plak...dah ler kedai tu beratapkn awan...terpaksa la kami lari masuk ke dlm kedai yg sempit itu..makin hanginnnn jer rasanyaaaa...last2 sampai gak...aku order mee hoon tomyam,nak diet ler konon2nya..tup2 mee hoon tomyam minyak yg sampai..penuh ngn minyak...aishh ilang selera aku..tp aku mkn juga ler..meehon plak kerasnyaaa..dah ler meehon tu pnjang..aku dah telan tapi yg separuh dah masuk dlm tengkuk n separuh lagi still dlm magkuk!bayangkn laaa,betapa siksanya aku nk mkn...last2 aku byar n trus blah...

Akibat aku x kenyang ngn meehon tomyam td,aku berhenti plak kt gerai yg ke-3 tuk melantak lg sekali...OMG gila x aku ni..hahahaha..lntak ler,lapar ler katakn..kt kedai tu aku order plak meehon sup...nasib baik kedai ni diorg ambik order cepat n makann smpai cepat...walaupun meehon sup agak masin,aku redah je la....nasib-nasib.....

Nota kaki:Trus xder mood nk buat keje mlm ni..

2 comments:

tengku_fir21 said...

ouwhh...
selera besar sunguh
hahaha
tk per asalkn sihat

Permata Hati said...

heheheh.. banyak tul dugaan nik.. sabar ye nik..