Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

14 April 2010

Zon-Api oh api

--->Pagi td waktu aku nk pergi kampus,kelihatan kepulan asap tebal sekitar rumah sewa,sampaikan lansung x nmpak jalan...so aku just ignore jela....arini malas nk pegi lab,aku just lepak kat bilik angah jer(bilik ko ker,ahaha)...sekitar kul 3ptg abang aku sms suh tggu batu 6 coz dia nak ajak g KT. Makanya kena balik ke rumah sewa awal la arini....sampai2 je kat umah sewa area kul 3.15ptg,aku tgk tmpat kebakarn pagi td tu semakin parah....budak2 umah hujung sekali siap simbah air ngn baldi lg...dan kelihatn nenek kat depan umah aku ni resah gelisah yg teramat sgt...almaklum ler kebakaran semak tu kat tepi umah dia jer....Sori la nek aku xdpt nak tolong coz abang n mak aku dah tggu kat batu 6,tp sempat gak aku snap pic..hihiihi.Time aku balik dari KT keadaan dah OK...dengar katanya bomba datang...
--->Malam ni plak,time aku kol Aimi,aku duk la kat luar umah,nak menghirup udara malam la konon2nya...Tapi yg terkezutnya..bukan udara malam aku dpt...ASAP malam!!kebakaran rupa2nya telah merebak secara senyap2...aku pun dgn yakinnya keluar umah g snap pic kebakarn tu walaupun xpakai baju n berkain pelikat jer(bukn nk tunjuk seksi tp rumah kitaorg ni mmg panas gila,ala2 sauna dah...nak x nak kena buka baju ler kalo duk dlm umah..hahahahha)...aku xtau la ada org kol bomba ke x lagi...harap2 kebakaran tu ok la....





NotaKaki:Semalam aku dah submit borang permohanan RA kat RMC,bulan 5 ni mula..walaupun gaji xler banyk sgt tp syukur sgt2..

11 comments:

yoe said...

OMG....takot la kalo mcm ni nak balik tganu.... huhuhu... ;(

angloko said...

nik... Ang nampak nik tak berbaju n berkain pelikat hijau je td g ambik photo ni... hehehehe...

zoncapriku said...

Yoe-ek eleh...kalo hati tu xsuka balik mngaku jela....hahahaha

Ang-Nampak ker???opssss.semata2 nk snap bahan bukti..ahhahaha

nick irfan said...

ko x tolong ke bro? bahaya klu umah terbakar dekat2 dgn tempat kita nnt takut merebak dgn ko sekali kena? ape2pun klu aku jd ko pun aku tolong tgk je la.. hahahaha

yoe said...

takotttt!!!! rumah terbakar panggil bomba, abg bomba dtg belomba-lomba ~~

tengku_fir21 said...

tahniah....

hans said...

fuh
terbakar tu

rizputra7 said...

napa bro tak call bomba terus...

zoncapriku said...

nick irfan-Tolong tengok dar jauh,hehehe..aku tgh bz time tu,xsempat nk tolong apa2...p..

Yoe-abg bomba la sgt...hahaha

Tengku Fir-Thanks.

Hans-kompem dah tu terbakar,hahahahaa

Riz-Dah ada org kol ler,nasib baik diorg dtg cepat...hehehhe

CengkodokPolkadot said...

takoooot!
Kalo api neraka cemana?
Ang terbakar x?

sazani said...

"...dan kelihatn nenek kat depan umah aku ni resah gelisah yg teramat sgt...almaklum ler kebakaran semak tu kat tepi umah dia jer....Sori la nek aku xdpt nak tolong coz abang n mak aku dah tggu kat batu 6,tp sempat gak aku snap pic..hihiihi"...
p/s: tiap2 hari a.nik skodeng nenek dpan tu..kah3..ye ke a.nik snap pic kbkrn =.=" ..bkn nenek tu eh??? kih3 :p