Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

23 December 2010

Zon-Nasdec 2010

Salam 1Blogger

--->Nasdec???apakah tu??(saja nk meng-OVER,haha)..selalunya aku join seminar sal bidang akademik aku jer,ni 1st time join seminar pasal pengurusan..tu pun pengetua kolej kediaman yg suruh,hehheee...seminar ni best gak ler coz kita leh tau pengalaman2 felo2 dari U lain n apa aktiviti2 yg dijalankn di kolej kediaman masing2...
--->Kami bertolak dari UMT pd 20/12/2010 pd pukul 9.30mlm....setiap benda yg aku buat,sure ada la masalah yg aku hadapi...sebelum aku nak bertolak ke JB mlm tu, aku terperasan yg ic aku xda dlm wallet..OMG..aku tertinggal kat CC la...dah sehari rupa2nya aku xda ic coz mlm sebelumnya aku g scan ic kat CC tu tp lupa nak ambik...so apa lg,kelam kabut la aku jdnya...nasib baik sempat gak ambik ic tu...
--->Pada mulanya kami dimaklumkn akan bertolak dgn bas pendek tp yg dtgnya bas panjang..yang melucukan plak adalah peserta yg terlibat hanya 5 org sahaja...dah la nak g JB....hantam jela labu..tersgt la VIP kami ni..hahhaa...kami sampai ke JB sekitar kul 7.30pg..pd mulanya, kami dimaklumkn akn trus ke tempat penginapan di rumah tamu UTM n pastu trus g tmpat seminar...tp yg berlaku adalah sebaliknya!!Driver bas tu bgtau diorg disuruh trus ke tempat seminar n ptgnya baru g masuk UTM...Aiyoyo!!!dah la kami ni x mandi!! pastu nak trus g daftar tuk seminar...kami berlima diam seribu bahasa..ikut jela driver tu nk buat apa coz kami ni x reti nk bw bas,kalo x aku tinggal je pakcik tu tepi jalan n bw lari bas tu..hahaa..
--->masa pendaftaran adalah kul 8 pg, so kami sampai ke tempat pendaftran ngam2 la...melangkah turun dari bas pun dgn xda mood coz xmndi lg....TINGGG!!!tiba2 ada sinar keceriaan muncul..kebetulan pengurus asrama kitaorg ada mnyewa hotel kat kt tempat seminar tu, so diorg suh g mndi n siap2 kat bilik diorg jer...yeayyyy dpt gak mandi....walaupun 3 pompuan n 2 laki, terpaksa la gak share bilik tu..penuh satu bilik,hahaa...maka selesai juga la masalah xmndi tu...
--->Kalo ada seminar pastinya akan ada dinner...dinner mlm tu di sponsor oleh MB Johor, pastinya kami xkkan melepaskan peluang ni,hehee....kami la peserta terawal yg masuk dlm dewan mkn tu n kami pilih meja yg betul2 mngadap pentas utama..baru la best nk tgk persembahan....sambil mkn2 tu,ada la selingan persembahan dari student UTM...tgh aku kusyuk menikmati makanan,tiba2 ada penari pompuan mai tarik tgn aku..apakah ni????siap paksa aku lg tuk naik..time tu semua org dh tepuk tgn,aku dh xleh nk buat apa dah..aku pun ikut la naik...OMG dia suh menari sama ngn dia la plak...siap pegang tgn aku lagi,pusing kiri la,pusing kanan la...SERIUS!!SANGAT MALU!!kalo mawi tu menari kayu(sori),aku ni menari kayu buruk yg dah reput!!!bayangkan la cmner truknyaaa....dah ler diorg ni g rakam plak tu,bila tgk balik sgt la cam org bodoh menari cmtu.....trus hilang selera nak mkn.....tahan muka jer aku duk dlm tu,xsabar2 nak tggu majlis abis....ARGHHHHH...


NotaKaki: Sempat gak ler bershoping sempena YES di JB...tp xleh lawan YOE ler bershoping di KL yg meriah itu..hehhe

12 December 2010

Zon- Air mineral

Salam 1Blogger

--->aku rasakan yg giant KT ni seolah2 segaja nak mendajalkan aku jer...dulu kisah blue valley nya..skrg ni air mineral plak...mlm td aku ngn luqman g ke bndar...rancgn utama nak g RFC..tp b4 tu singgah giant jap nk g beli air mineral...so mcm biasa la,kalo beli tu sure satu kotak trus yg 1.5L...selama 6 tahun aku duk beli air mineral dlm kotak ni,xda la plak terjadi kes spt mlm ni..slalunya dia akn scan harga tuk satu kotak...tp mlm ni cashier tu suh buka kotak mineral tu tuk scan harga kat botol...aku ingatkn dia just nk scan satu botol n trus kira tuk sekotak...tp dia g scan botol tu smpai 12kali(sekotak ada 12 botol).kalo sekotak ada 100 botol cmner???..haiyooooo..seolah2 ada 12 org beli sebotol air mineral....so aku tnya la apsal wat cmtu...dia ckp mmg cmtu...so aku malas nak soal lebih2 n redha jelaaaa....so sbgai bukti..tgk la resit kat bwh tu....



--->So tuk meredakan hati aku yg panas ni...aku dengar la lagu daerah setiu(daerah kelahiranku,hehe) ni..trus bersemangat!!!(poyo jer...padahal saja nak promote lagu ni tuk sapa2 yg xpernah dgr...terutama Loq hahhaa..)


NotaKaki:Hajat nak g mkn kat RFC..tp dh bnyk habis..last2 KFC gak...

07 December 2010

Zon-Memori di Kuching

Salam 1Blogger

--->Beberapa keping gambar kenangan di kuching dgn alunan muzik yg best..hehe

video

NotaKaki:Setelah berhempas pulas seharian tuk convert video ini..akhirnya dpt gak masuk blog..

06 December 2010

Zon-Salam Maal Hijrah 1432H

Salam 1Blogger


NotaKaki:Apa azam baru tuk thn ni erk??

05 December 2010

Zon-ICSSST 2010

Salam 1 Blogger

---> 1-3 hb Disember 2010 yg lalu aku,Aimi n Lily join International Conference on Solid States Science and Technology 2010 (ICSSST 2010) kat Kuching Sarawak..kami bertolak pd 30hb/11 n akan mnginap kat Tune hotel,kuching...kami sampai kat Kuching sekitar kul 2,so tepat2 la masa check in kul 2 ptg...so selesai berurusan kat kaunter, dpt la kad bilik masing2..no bilik aku 140 n bilik diorg 116,bermakna kami berada pada aras yg sama...so kami naik la lif ke tgkat satu...selepas tgk label bilik masing2 aku dgn yakinnya keseblah kiri n diorg kesebelah kanan....akhirnya sampai la ke bilik yg ditujui...yg aku peliknya,bilik tu dah terbuka,so aku x perlu gunakan kad tuk masuk..dlm hati aku berkata..''wah bagus gak hotel ni erk,siap tolong bukakn pintu lg''...so aku dgn yakinnya sekali lg masuk dlm bilik tu...wahhh besar gak erk bilik single kt sini. xsia2 aku tempah yg ni...dah ler dpt view bertentang ngn hilton hotel...so aku sempat la lenyek2 tilam tu kejap...
--->lepas dah guling2 kejap(kejap je k)...aku pun nk letak la kad bilik ke tempatnya...tup2 aku tgk...104..OMG...silap bilik ke aku???dgn pastasnya aku ambik balik bag aku n trus keluar...time keluar tu aku tgk si aimi n lily still lg kat luar bilik n diorg tnya kenapa aku kluar balik...apa lg aku ckp la tersalah bilik!!!gelak besar la diorg....hahahaa....knapa la kebetulan bilik 104 tu terbuka...malu tul la....
NotaKaki:mcm2 bnda berlaku kat sarawak...kalo aku rajin,aku crita la plak..hehe