Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

14 April 2010

Zon-Api oh api

--->Pagi td waktu aku nk pergi kampus,kelihatan kepulan asap tebal sekitar rumah sewa,sampaikan lansung x nmpak jalan...so aku just ignore jela....arini malas nk pegi lab,aku just lepak kat bilik angah jer(bilik ko ker,ahaha)...sekitar kul 3ptg abang aku sms suh tggu batu 6 coz dia nak ajak g KT. Makanya kena balik ke rumah sewa awal la arini....sampai2 je kat umah sewa area kul 3.15ptg,aku tgk tmpat kebakarn pagi td tu semakin parah....budak2 umah hujung sekali siap simbah air ngn baldi lg...dan kelihatn nenek kat depan umah aku ni resah gelisah yg teramat sgt...almaklum ler kebakaran semak tu kat tepi umah dia jer....Sori la nek aku xdpt nak tolong coz abang n mak aku dah tggu kat batu 6,tp sempat gak aku snap pic..hihiihi.Time aku balik dari KT keadaan dah OK...dengar katanya bomba datang...
--->Malam ni plak,time aku kol Aimi,aku duk la kat luar umah,nak menghirup udara malam la konon2nya...Tapi yg terkezutnya..bukan udara malam aku dpt...ASAP malam!!kebakaran rupa2nya telah merebak secara senyap2...aku pun dgn yakinnya keluar umah g snap pic kebakarn tu walaupun xpakai baju n berkain pelikat jer(bukn nk tunjuk seksi tp rumah kitaorg ni mmg panas gila,ala2 sauna dah...nak x nak kena buka baju ler kalo duk dlm umah..hahahahha)...aku xtau la ada org kol bomba ke x lagi...harap2 kebakaran tu ok la....





NotaKaki:Semalam aku dah submit borang permohanan RA kat RMC,bulan 5 ni mula..walaupun gaji xler banyk sgt tp syukur sgt2..

08 April 2010

Zon-Notis

--->Huh??Perang notis sudah bermula???hahahhaa...kasi panas sikit,padahal xda apa2 pun...hehhee

--->Weekend lepas aku balik kmpung,pagi ahad aku dtg balik ke rumah sewa...tiba2 terpandang notis kat atas tu.....hurmmm bagus2,jgn kita membazir letrik k,membazir tu amalan syaitan....
--->Mlm td plak aku g dinner ngn Chai, so lepas dinner aku balik trus ke rumah sewa....tiba2 aku terpandang plak 3 notis yg baru ditampal(kat bwh ni)....wahhhhh nampaknya satu anjakan paradigma yg hebat telah belaku dlm umah ni...I LIKE!!
--->Abaikan perkataan "FULSH" tu....tersasul kot,hehehehe...

--->Basuh jgn x basuh.....hehehhe
--->Nasib baik aku xreti masak....YOE sila bersedia!!hahahahha


NotaKaki:Pastinya YOE akan bergembira bila dia balik ke tanah air Terengganu nnt...:p

07 April 2010

Zon-Nick Vujicic

--->Hargailah apa yg kita ada sekarang ni
--->Setiap apa yg diciptakan/diberikan adalah untuk kita belajar bersyukur kerana disebaliknya pasti ada hikmah..
--->Video kat bwh ni,mmg menyentuh hati..so silakan la tgk...


video

NotaKaki:Baru jer buat bayaran pendaftan UMTAS 2010..

06 April 2010

Zon-Hakisan

--->Pantai ni depan umah sewa je..tp alangkah terkezutnya bila melihat keadaan ni...apakah yg sudah terjadi???...hakisan oh hakisan...2 tahun lepas kwsan ni la mnjadi tempat joging(nmpak sgt berjoging just hangat2 taik ayam)..tapi skrg xleh dah coz jln dah terputus dek ombak2 yg ganaz itu...habis jln dibelasahnya sampai licin..
--->Kini xda yg best dah ttg pantai ni,slalunya tempat ni utk tenangkn hati,tp skrg ni jd sakit ati je tgk...ni la akibat pembangunan tnpa perancangn yg jitu...walaupun sudah ditambak tp hakisan dah pun berlaku n sudah berpuluh2 pokok rhu tumbang n jatuh dlm laut...nasib baik ada pokok2 tu,kalo x....sure rumah sewa aku ni akan terancam gak,fuhhhh....



NotaKaki:Banyaknya kerja yg nak buat..xtau nk fokus yg mana satu,last2 fokus internet jer...

05 April 2010

Zon-Berseri-seri

Halo semua...berseri2 kah anda semua ek???tiba2 kuar soklan tu....haahaa
N3 ni sekadar tuk ucapkan tahniah buat member2 aku yg bertunang n kawin...
Seorang demi seorang melangkah megah ke alam baru....ada yg tnpa khabar berita...
tup2 kuar kt FB...sungguh manis,cun,ayu mereka2 ni....
Aku mendoakn agar korang kekal bahgia sentiasa..aminn..

Shade dah pun bertunang...
ima dh pun kawin...
ima yg sweet....
Ika dah pun mnjadi istri org...
ika n suami(chuck)...
narimah yg baru bertunang 3/4/10...
ann ngn hntaran pertunangan...
ann n tunang(ayie)....cam majlis kawin plak..gempknya org zaman skrg ni...
NotaKaki:Sambil2 tu aku menunggu gak pic2 dari fb yoe...mana la tau bertunang/kawin senyap2 gak...leh la aku wat N3 khas tuk ko yoe...haha