Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

17 September 2009

Zon-Selamat Hari Raya

Kini Ramadhan di berada dipenghujungnya...tepuk dada tnya la hati masing2,adakah kita memnfaatkn apa yg sepatutnya atau pon masih ditakuk lama....Dibulan ramadhan ni juga la bulan untuk kita menginsafi diri...kalo dibulan ramdhan pon still wat benda2 x elok,maka apatah lagi dibulan2 yg lain(yang ni peringatan tuk diri sendiri,hihihi)..moga2 kita tergolong dlm golongan insan2 yg baik hendaknya...wahh dah mcm uztaz la plak aku ni,tiba2 wat tazkirah kat sini...hehehe....

Hari ni aku akan balik ke kampung,so memndangkn kat umah aku kat kampung xder internet maka aku terpaksa la meng-awalkn ucapan selamat hari raya buat korang semua...So dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua teman-teman seperjuanganku or sapa2 saja yg kenal dgnku...maaf dipinta seandainya ada terkasar bahasa,tersilap pertuturan,ter-mengumpat,ter-mengata or apa2 saja yr TERRR..maaf k...moga korang semua berbahagia dihari raya ini....


Nota kaki:Pada sesiapa2 yg jauh diperantauan,banyak2 la bersabar ek,hehe..

10 September 2009

Zon-Blog Fizik

Sudah lama aku tidak meng-update blog fizik ni...so mlm td aku chat ngn ima supaya kitaorg sama2 jd peng-update blog tu....rasa puas gak ler coz blog fizik sudah kembali aktif...


-best gak lagu diorg buat ni...kretif2...

Nota Kaki:Gigih mengupdate blog lepas sahur ni,hahahaa

09 September 2009

Zon-090909

Sungguh cantik tarikh arini 090909..sure ramai akan kawin pd tarikh ni or buat apa2 event,tarikh yg cukup glamor la katakan..

Ressa Herlambang-Menyesal

Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku
Meski Dihati Merasa
Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia
Reff:*
Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu
**
Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela
Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu
Back To Reff:*Dan **
Back To Reff:* Dan **
Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu
Nota kaki:dah hampir kul 2 pagi..mata x ngantuk lg ni..aihhh

08 September 2009

Zon-Belajar bahasa cina

Mlm td aku sgt sronok coz chat ngn my junior which is chinese girl...nama nya chai mui nyuk...pada mulanya just nak sembang2 biasa je..pastu dia ada ajarkan a few word bahasa cina..so mlm td antara yg aku blaja adalah:

dui-ya
kai xing-gembira
bu yao-tidak mahu
Ke yi-boleh
liao tian-chat
geng-dengan
bu yong ke qi-sama-sama/ur welcome
xie xie-terima kasih
sheng jin bing-gila
wo kai xing ke yi geng ni liao tian-saya gembira chat dengan awak
wo jin wan hen xiang ni-saya rindu awak mlm ni
ni che fan le mei you?-awak sudah makan?
wo chi le...ni ne?-saya sudah mkn..awak plak?
Nota kaki:esok chai ckp nak wat test tuk aku..nerves la plak rasanya...hahha

07 September 2009

Zon-Selamat Menyambut hari Nuzul Quran

Selamat Menyambut Hari Nuzul Al-Quran(17 Ramadhan 1430H) Buat semua umat islam Di dunia ini..


Nota Kaki:Rupa2nya dah lebih separuh dah kita berpuasa...cepatnya masa berlalu...

Zon-Berbuka puasa

Semalam, Birthday girl,Lin(N3 sebelum i) belanja aku n aimi berbuka puasa kat Chicken rice shop kat Giant KT..Thank ya Lin..Lepas je mkn2 kitaorg g plak kat Al-Ehsan coz lin nak beli baju Manchester United(MU) tuk adik dia...setelah dipilih Lin pilih baju warna hitam ngn corak gold(Nike) harga RM69..lawa gak baju tu...lepas tu plak kami pegi kat bazar aidilfitri kat area Giant/Mydin..mak aii ramai tul org..susah gila nak cari parking...sapa2 yg bergelar wanita akan rambang mata kat sini coz bnyk tul pilihan baju2 kurung fesyen terkini...so kat bazar ni si aimi telah beli baju kurung yg beharga RM99...berbaloi ler coz cantik...Sekitar kul 11 lebih kitaorg pon balik ke destinasi masing2...

sebelum byr,sempat lagi snap2..hehhe

Before

After...cam si aimi jer yg abiskn semua ni...hahhaa

Dimana2 pon boleh asalkan snap2..hehehe



Nota kaki:Time balik td,atas jambatn Sultan Mahmud jem teruk coz xcident..cam nak tercabut kaki tekan clutch,break n minyak..nasib baik x dok kat KL...

06 September 2009

Zon-Happy Birthday Lin


Selamat hari lahir buat kawanku cik pensyarah--> Norul Azlin(Lin) pada harini...so welcome to the club 25...hehhe...moga diusia yg baru ini,Lin akan terus berjaya hingga ke akhirnya..amin...



Nota Kaki:Harini aku tiba2 sakit perut time sembahyang terawih,trus hilang fokus...balik umah cepat2 jer...

04 September 2009

Zon-pantasnya waktu...

skrg ni dah hari yg ke 14 puasa....sekejap kan??tapi my SV x juga siap2 semak thesis aku...aku dh naik tension jadinya....asyik bz memanjang...paper plak satu kena reject...satu plak still under review...so skrg ni aku nak repair yg kena reject n hntar tmpat lain...moga2 bulan berkat ni,berjaya la hendaknya..amin...

video

rasa nk nangis guling2 cam budak ni jer,tp budak ni mmg klakar...hahaha

Nota kaki:menunggu dan terus menunggu...