Selamat Datang Ke Blog Zoncapriku ,ONe LiFe..InFiNate Living ..... Terima kasih Datang lagi

Pages

31 August 2009

Zon- 52 thn merdeka

Pejam jelik pejam jelik..dah 52 thn kita merdeka...sbg jenerasi baru ni hnya mngibarkn jalur gemilang n melaungkn laungan merdeka je la yg kami boleh buat...untk mghayati erti kemerdekaan yg sebenarnya bg aku agak susah le cukup ler sekadar kita jaga tingkah laku kita supaya kita tdk terpesong dari lndasan yg sepatutnya...merdeka kn diri kita dari segala penjajah globalisasi yg kian menyerap masuk ke dlm jiwa anak2 merdeka,supaya kita tdk lagi dijajah batin,zahir dan negara yg tercinta...
Nota Kaki:Bila la nak merdeka dari master ni...

23 August 2009

Zon-Selamat Berpuasa

-Harini adalah Ramadhan kedua 1430H,rasanya x trlambat untukku mngucapkan Selamat Berpuasa buat semua umat islam diseluruh dunia...Ramadhan yg pertama,mcm biasa ler aku akan mnyambutnya di kampung halaman bersama keluarga tercinta...dan hari ini aku terpaksa berbuka puasa n bersahur sorang2 kat rumah sewa...arini aku ada LAB tuk diuruskan coz sem ni aku jd demo...nak xnak kena dtg gak ler ke rumah sewa...sungguh xbest kalo mkn sorang2 terutama sekali dibulan ramadhan ni...nasib baik sehari jer coz esok mlm my housemate dah dtg..

-Berbalik kpd N3 sebelum ni yg pasal cik puan sri tikus...sebelum aku balik kmpung just sekor jer kena n apabila aku mai umah sewa pd tadi aku tgk 5 ekor lg yg kena...so far kesemuanya 6 ekor ler yg mnjadi mangsa...aku akan teruskan perjuangn untuk berperang ngn tikus2 ni sampai semuanya mnjadi arwah...hahahaha

Nota Kaki:Sambil menunggu masuknya waktu berbuka puasa...

20 August 2009

Zon-Perang Tikus

Semenjak 2 menjak ni,cik puan seri tikus semakin bermaharajalela kt dapur....geram jer aku tgk!!sebulan yg lalu aku telah beli 2 perangkap tikus n pasang kt dapur...langsung x kena..just umpan jer habis..kuang asam boi sungguh tikus tu...pandai je korang ek ciluk2...lepas tu aku guna plak racun tikus jenis makanan..dgn harapan diorg makan ngn khusyuknya...last2 hampeh gak coz diorg langsung xmkn!pelik tul ler,napa kat umah org lain diorg mkn jer..tiba2 kat umah kitaorg dia xmkn plak...geramnya aku!!!dah semakin mnjadi2 perangai diorang ni...dah xterkawal dah....mlm td aku beli plak getah tikus,habis tgn kena getah semata2 nak prepare perangkap.Xkisah ler kena tgn pon asalkn sitikus kena...pagi td aku bangun jer tido n terus ke dapur tuk tgk perangkap getah...Fuh lega rasanya coz kena gak sekor..walaupun sekor aku tetap lega coz akhirnya sitikus tu kena gak ler setelah sebulan aku mncuba...Hopefully pasni ramai lg yg kena..





Nota Kaki:Sempat lagi mngupdate blog sebelum balik kmpg...

19 August 2009

Zon-Birthday Yoe

Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari lahir buat Mohd Azrul Lokman(Yoe),semoga diusia yg baru ini anda akan lebih tabah,happy n berjaya...teruskan perjuangan tanpa kenal erti jemu..good luck buat dirimu..amin..amin..amin...


-Dimusim H1N1 ni aku tujukan lagu berikut buat semua...

video

Nota Kaki:meng-update blog sambil menonton roda impian...

08 August 2009

Zon-Yuyun kawin


Dikesempatan ini aku ingin mngucapkan selamt pengantin baru buat Nurul A'iin Morsid (Yuyun)n Azmi..Semoga masjid yg baru dibina kukuh buat selama2nya..Aminn..

Nota Kaki:sori Yun coz xdpt ke majlis yg plg bermakna buat yun...tgguknlah hadiah dari kami nnt..

06 August 2009

Zon-Kedai makan


Hari ni aku rajin plak nak puasa sunat n aku just berbuka ngn buah kurma 5 biji n air mineral...so lepas mandi n smayang aku n azan kuar ler tuk dinner....so aku trus fokus ke kedai A...smpai kt sana aku trus duduk n tggu tuk diorg ambik order..tgu punya tggu,x sampai2...azan pon pggil sorg waiter tuk ambik pesanan,tp dia ckp jap lg..so kami tggu ngn sabarnya...hmpir 20minit,x dtg juga...org lain baru jer smpai n waiter tu trus g ambik order diorg..so apa lg,kami pun blah ler dari situ ngn geramnya...dah ler lapar...

so kami pegi plak ke kedai no 2 area kuzsa...so cam biasa ler kami duduk n tggu diorg ambik order...Alhamdulillah,cepat jer dia mai ambik order..almaklum ler kami jer customer yg ada,yg lain tu dh dpt mknan n tgh mkn...tggu punya tggu...30minit berlalu,mkanan x juga sampai...aku tgk customer kedai sebelah,dtg lmbat dari kitaorg,tp dah dpt mknan....naik darah jer aku rasa...nak je aku blah plak...padahal aku n azan jer,napa la lama sgt!!tgh menunggu dgn geramnya tiba2 hujan lebat plak...dah ler kedai tu beratapkn awan...terpaksa la kami lari masuk ke dlm kedai yg sempit itu..makin hanginnnn jer rasanyaaaa...last2 sampai gak...aku order mee hoon tomyam,nak diet ler konon2nya..tup2 mee hoon tomyam minyak yg sampai..penuh ngn minyak...aishh ilang selera aku..tp aku mkn juga ler..meehon plak kerasnyaaa..dah ler meehon tu pnjang..aku dah telan tapi yg separuh dah masuk dlm tengkuk n separuh lagi still dlm magkuk!bayangkn laaa,betapa siksanya aku nk mkn...last2 aku byar n trus blah...

Akibat aku x kenyang ngn meehon tomyam td,aku berhenti plak kt gerai yg ke-3 tuk melantak lg sekali...OMG gila x aku ni..hahahaha..lntak ler,lapar ler katakn..kt kedai tu aku order plak meehon sup...nasib baik kedai ni diorg ambik order cepat n makann smpai cepat...walaupun meehon sup agak masin,aku redah je la....nasib-nasib.....

Nota kaki:Trus xder mood nk buat keje mlm ni..

04 August 2009

Zon-1st round

Setelah berhmpas pulas,akhirnya siap gak writing tuk 1st round...tp kalo supervisor dh semak kompem bnyk yg kena betulkan...time tu ler kalo nk pecah kpala balik...
Nota Kaki:just references jer xbuat lg...

02 August 2009

Zon-Lega


Arini pihak kedai komputer kt mydin call aku suh g ambik adapter yg aku hntar tuk dibaiki...YES!YES!..akhirnya siap gak adapter tu...semacam nk gila xleh guna laptop hmpir 2 mggu...nasib baik still dlm warranty,kalo x melayang plak rm250..


Nota Kaki: still lg teringat peristiwa yg berlaku kt mydin...dgn selamba aku telah mngambik troli(yg penuh ngn brg) org lain...xprasan plak troli aku azan yg bw...nasib baik tuan dia x marah...ampunnn...hehhe